Bakanlık: Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin takipcisi olacağız

Sağlık Bakanlığı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli bir doktor ve hemşire ile Elazığ Harput Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktorun şiddete uğradığını açıkladı. Bakanlık,...

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık: Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin takipcisi olacağız

Sağlık Bakanlığı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli bir doktor ve hemşire ile Elazığ Harput Devlet Hastanesi’nde görevli bir doktorun şiddete uğradığını açıkladı. Bakanlık, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada takipçisi olmaya devam edeceğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı, ‘Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırılar’ başlıklı yazılı bir açıklama yaptı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli Dr. İstemihan Öztürk ve hemşire Mehpare Kaya’nın bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradığı belirtilen açıklama da, “Mahkemeye çıkarılan saldırgan Savaş Yöndem adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.” denildi. Elazığ Harput Devlet Hastanesi’nde görevli Uz. Dr.Mustafa Timurkan’ın da yine bir hasta yakını tarafından darp edildiği kaydedilen açıklamada, “ Nedeni her ne olursa olsun hiçbir gerekçe şiddeti ve kaba kuvveti asla meşru kılamaz. Bakanlık olarak olarak sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada takipçisi olmaya devam edecek ve sorumlularının hesap vermesi adına gerekli her türlü girişimin sonuna dek arkasında olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bilinmelidir ki, ülkemize ve insanımıza daha sağlıklı bir gelecek sunmak adına ‘her zaman, her yerde, her koşulda’ ter döken Sağlık Çalışanlarımızın huzuru ve güvenliği bizim için her şeyin başında gelmektedir ve tüm halkımızın için de öyle olmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

Sağlık çalışanlarına yapılan bu menfur saldırıları kınadığını belirten Bakanlık açıklaması 'geçmiş olsun' temennisi ile sona erdi.

CİHAN

Yorumlar