Bakanlık projesi kapsamında halk elindeki hayvanlar ıslah edilecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri 2014 yılı uygulama esasları dahilinde illerdeki vatandaş elinde bulunan hayvanlar ıslah edilecek.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık projesi kapsamında halk elindeki hayvanlar ıslah edilecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü) Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projeleri 2014 yılı uygulama esasları dahilinde illerdeki vatandaş elinde bulunan hayvanlar ıslah edilecek. Proje kapsamında Bursa sınırları içinde projede istihdam edilmek üzere 2 teknik eleman alınacak.

Projede teknik eleman olarak alınacak proje yürütücülerinde ise TC vatandaşı olması, Türkiye’de bulunan üniversiteler ile bunlara denkliği kabul edilen yurtdışında kurulu üniversitelerden mezun olması isteniyor. Ayrıca ziraat fakültesi zootekni bölümü ile veteriner fakülteleri, ziraat fakültelerine bağlı meslek yüksekokullarının hayvancılık bölümleri ile veteriner sağlık teknikerliği mezunu, veteriner sağlık/ziraat teknisyeni mezunu olması şartı aranıyor.

    Ayrıca askerlikle ilişkisinin bulunmaması istenen bu kişilerin arazi çalışması açısından engelinin bulunmaması isteniyor. En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olması istenen bu teknik elemanın yine projenin yürütüleceği il veya ilçede ikamet etmesi tercih sebebi sayılacak.

    Projede yer alacak kişilerin en geç 17 Ocak 2014 tarihine kadar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su ürünleri Şube Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Yapılacak kayıtların ardından 20 Ocak 2014 tarihinde ise mülakat sınavı yapılacak. CİHAN

Yorumlar