Bakanlık, havası en kötü ilçe Keşan’a müdahale etti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin hava kalitesi en kötü bölgesi olduğu saptanan Keşan'a iki adet mobil hava kalitesi ölçüm aracı konumlandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık, havası en kötü ilçe Keşan’a müdahale etti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin hava kalitesi en kötü bölgesi olduğu saptanan Keşan'a iki adet mobil hava kalitesi ölçüm aracı konumlandırdı.

Bakanlık, 2013 yılında Edirne Keşan ilçesinde hava kalitesi düzeyinin kış sezonunun başlamasıyla en yüksek değerlere çıktığının belirlenmesi üzerine harekete geçti. İlçede hava kirlilik sorununun başladığı ve özellikle havaların soğuması ile birlikte ısınmada kullanılan yakıta bağlı olarak Kükürtdioksit (SO2) konsantrasyonunun sık sık uyarı eşiğini aştığı tespit edildi.

İlçedeki hava kirliliğinin, ısınma amaçlı kullanılan kükürt oranı yüksek, düşük kalitedeki kömürlerden kaynaklandığı belirlendi. İlçede yaşanan yoğun hava kirliliği sorununun net bir şekilde ortaya konması ve kaynak bazında alınacak tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Bakanlık, ilçede hava kalitesi ölçümü için yer tespiti yaptı. İlçedeki mahallelerde yakıt ve yakma sistemi dağılımı göz önünde bulundurularak, kirlilik kaynağının yerini tespit etmek amacıyla iki adet mobil hava kalitesi ölçüm aracı bölgeye konumlandırıldı.

BİR ÖLÇÜM SONUNDA TEDBİRLER ALINACAK

Bir ay sürecek ölçümlerin sonunda, mahalleler bazında kirlilik sebepleri tespit edilecek ve gerekli tedbirlerin alınması sağlanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Hava kalitesi, Çevre Referans Laboratuvarı tarafından 165 ölçüm istasyonu ile anında ölçülüyor. Kirlilik değerleri yüksek olan yerlere ise Bakanlığa ait tam donanımlı hava kalitesi ölçüm araçları gönderilerek ölçüm yapılıyor. Kirlilik tespiti yapılan yerlerde gerekli tedbirlerin alınması için girişimlerde bulunuyoruz. Bakanlık olarak vatandaşımızın sağlığını olumsuz etkileyebilecek her konuya en kısa sürede müdahale ediyor ve gerekli tedbirleri alıyoruz. İnsanımızın sağlığı tüm çalışmaların önünde yer alır.” dedi.

CİHAN

Yorumlar