Bakanlık, eşini öldüren ambulans şoförünün davasına müdahil oldu

Sakarya'da kendisini aldattığı düşüncesine kapılıp 25 yıllık eşini bıçaklayıp öldüren 112 Acil'de görev yapan ambulans şoförünün yargılanmasına başlandı. Sanığın, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altında...

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık, eşini öldüren ambulans şoförünün davasına müdahil oldu

Sakarya'da kendisini aldattığı düşüncesine kapılıp 25 yıllık eşini bıçaklayıp öldüren 112 Acil'de görev yapan ambulans şoförünün yargılanmasına başlandı. Sanığın, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altında olması nedeniyle katılmadığı duruşmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya katılma talebi mahkemece kabul edildi. Öldürülen kadının annesi, kızının kanının yerde kalmamasını istedi.

Adapazarı ilçesi Ozanlar Mahallesi'nde, geçen yıl 29 Aralık günü eşi Fatma Acar'ı (39) bıçaklayıp öldüren ambulans şoförü H.A.'nın (43) yargılanmasına, Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altında tutulan sanık H.A. duruşmaya katılmadı. Maktulün babası Mevlit Seymen, annesi Emine Seymen, oğlu B.A. ile sanık ve maktulün yakınlarının avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı duruşmada hazır bulundu.

Duruşma öncesi babasıyla karşılaşmak istemeyen maktulün oğlu, sanığın duruşmaya katılmayacağının belirtilmesi üzerine duruşmaya girdi.

Maktulün babası Mevlüt Seymen, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Anne Seymen ise kızının kanının yerde kalmamasını isteyerek, "Sanıktan sonsuza kadar şikayetçiyim. Kimsenin anneleri bundan sonra ağlamasın." dedi. Maktulün oğlu B.A. ise babasının, kullandığı ilacı olaydan bir hafta önce kullanmayı kestiğini söyledi. Maktulün yakınlarının avukatı Nurullah Sayar ise sanıktan şikayetçi olduklarını belirtti. Maktulün çocuklarının, babaları olan sanığın bulunduğu ortamda ifade vermek istemediklerini ifade eden Sayar, müvekkillerinin, sanığın olmadığı bir ortamda celse arasında dinlenmelerini talep etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Nilüfer Osmanlı Aktürk, bakanlığın davaya katılma talebinin kabul edilmesini istedi. Sanık avukatı Tayfun Zeki de müvekkilinin duruşmada hazır edilemediğini belirterek, sanığın savunmasının hastaneden rapor alındıktan sonra alınmasını istedi. Mahkeme heyeti, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın davaya katılma talebini kabul etti. Sanığın çocuklarının, babalarının olmadığı bir celsede ve celse arasında dinlenilmesini reddeden mahkeme heyeti, duruşma esnasında bu talebin tekrarlanması halinde talebin duruşmada değerlendirilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, dinlenmeyen müştekiler, tanıkların dinlenmesi ve sanığın bir sonraki celsede hazır edilmesi için duruşmayı erteledi.

ÖMÜR BOYU HAPSİ İSTENİYOR

Davanın iddianamesinde, eşinin kendisini aldattığını düşünen ve kullandığı psikolojik ilaçları alarak uyuyan sanığın, olaydan yaklaşık bir hafta önce tartışma sebebiyle evi terk eden eşinin, evi tekrar terk edebileceğinden dolayı aklındaki düşüncelerini eşine söylemediği belirtilerek, sabah uyanan sanığın yeniden eşinin kendisini aldattığını düşündüğü ve bu düşüncenin etkisiyle önce evde bulunan çocuklarının odasının kapısını kilitlediği, daha sonra mutfaktan aldığı ekmek bıçağıyla eşi Acar'ı başından, göğsünden, kol ve bacaklarından çok sayıda darbe ile bıçaklayıp öldürdüğü kaydediliyor.

Şizofren olduğunu öne süren ve Bakırköy Prof. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde akıl hastalığı bulunup bulunmadığı yönünden gözlem altına alınan sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

CİHAN

Yorumlar