Bakanlık: Çocuklar hakkında sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır’da yaşanan ‘Üç Çocuğa Tecavüz’ haberiyle ilgili olarak, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırdığını bildirdi.Bakanlık, basın-yayın...

Google Haberlere Abone ol
Bakanlık: Çocuklar hakkında sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyarbakır’da yaşanan ‘Üç Çocuğa Tecavüz’ haberiyle ilgili olarak, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırdığını bildirdi.

Bakanlık, basın-yayın kuruluşlarında yer alan Diyarbakır’da yaşanan ‘Üç Çocuğa Tecavüz’ başlıklı haberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ‘’2013 Haziran ayında adli olayın ortaya çıkması ile birlikte, konunun takipçisi olmuş ve olmaya devam etmektedir. Bu kapsamda Bakanlığımız, çocuklar hakkında ilgili mahkemeden sağlık, eğitim ve danışmanlık tedbir kararı aldırmıştır. Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde yakın aile üyeleri tarafından bakılmakta olan çocuklara tedbir kararlarının gereği titizlikle yerine getirilmekte olup aile ve çocuklar takip edilerek desteklenmektedir.

Bakanlık olarak biz, çocukların yanındayız ve tarafız. Bu ve benzeri olaylarda çocuklarımızın üstün yararı gözetilerek hareket edilmiştir.’’ denildi.

Yapılan açıklamada adli olaya ilişkin verilen karara yapılan itirazın takip edildiği belirtilerek, ‘’Bu safhada Bakanlığımız ilgili adli merci nezdinde yazılı beyanda bulunarak dosyanın yeniden incelenmesini talebinde bulunacaktır. Ayrıca dava açılması halinde Bakanlığımız davaya müdahil olacaktır.’’ denildi. CİHAN

Yorumlar