Bakanlığı devreden Egemen Bağış: Hiçbir burukluk yaşamıyorum

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kabine revizyonu ile bakanlık koltuğundan ayrılırken, "Hiçbir burukluk yaşamıyorum.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlığı devreden Egemen Bağış: Hiçbir burukluk yaşamıyorum

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kabine revizyonu ile bakanlık koltuğundan ayrılırken, "Hiçbir burukluk yaşamıyorum. Alnımız ak, başımız dik olarak görevi devrediyorum." şeklinde konuştu. Görevi Bağış’tan devralan AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ise gurur ve burukluğu birlikte yaşadığını vurguladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan dün akşam saatlerinde açıkladığı kabine revizyonundan sonra bakanlıklarda görev devir teslim törenleri yapılıyor. İlk tören AB Bakanlığı’nda gerçekleştirildi. 8 Ocak 2009 tarihinden bu yana Başmüzakereci ve AB Bakanı olarak vazife yapan Egemen Bağış, görevini Mevlüt Çavuşoğlu’na devretti. Halef-selef bakanlar tören salonunda birlikte geldiler. Egemen Bağış, kabine revizyonun başbakanın ‘rutin tasarrufu’ olarak değerlendirdiği konuşmasında Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) başkanlık görevinde bulunduğuna dikkat çekerek bunun ‘en büyük bireysel diplomatik başarı’ olduğunu vurguladı.

"PAZARA KADAR DEĞİL, MEZARA KADAR"

AK Parti’yi ikbal penceresinden bakanların Başbakan Erdoğan’ın yol arkadaşı olmanın kıymetini anlayamamış olabileceğini söyleyen Egemen Bağış, "Herkes şunu bilsin ki, AK Parti büyük bir ailedir. Bu ailenin içine fitne sokmak isteyen, bu aileyi bölmek isteyen mihraklar hep oldu. Bizim AK Parti ve Sayın Başbakanımızla yol arkadaşlığımız pazara kadar değil, mezara kadar. İçinden geçtiğimiz şu zorlu süreçte saflarımızı çok daha sıklaştırmamız gerekiyor. Bu yüzden, inanın bana hiçbir burukluk yaşamadan, büyük bir gönül rahatlığıyla bu görevi Mevlüt kardeşliğime devretmekten onur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

EGEMEN BAĞIŞ, BAKANLIKTAN GÖZLERİ DOLU AYRILDI

Mevlüt Çavuşoğlu’nun her zaman yanında ve destekçisi olacağını ifade eden Bağış, ‘garabet’ olarak nitelediği AB’nin Türk vatandaşlarına vize uygulamasında memnun edici bir eşiğe gelindiğini, yeni AB Bakanı Çavuşoğlu’nun Türkiye’yi bu eşikten aşıracağını ümit ettiğini belirtti. Egemen Bağış’ın bakanlık çalışanlara teşekkür edip helallik dilerken gözleri dolduğu görüldü. Kızı Ecehan Bağış’la devir teslim törenine katılan Egemen Bağış, halefi Mevlüt Çavuşoğlu ile karşılıklı hediyeler takdim etti.

"EGEMEN BAĞIŞ, ÇITAYI ÇOK YÜKSEĞE TAŞIDI"

AB Bakanı ve Başmüzakereci görevine getirilen Mevlüt Çavuşoğlu ise "Bugün farklı duyguları birlikte yaşıyoruz. AB takım kaptanlığını üstlenmekten dolayı gurur ve sorumluluğu yaşarken, diğer taraftan değerli kardeşim Egemen’den bu emaneti almanın verdiği burukluk var." diye konuştu. İşinin zor olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, bunu Egemen Bağış’ın AB üyelik sürecinde çıtayı çok yükseklere taşıdığını belirtti.
CİHAN

Yorumlar