Bakanların açtığı hastane ek binasını yağmur suyu bastı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ek binasını aşırı yağış sonrası su bastı. Hastanenin ek binası 2014 tarihinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılmıştı. Psikiyatri servisinin...

Google Haberlere Abone ol
Bakanların açtığı hastane ek binasını yağmur suyu bastı

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ek binasını aşırı yağış sonrası su bastı. Hastanenin ek binası 2014 tarihinde Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılmıştı. Psikiyatri servisinin de bulunduğu ek bina yağmurdan etkilenince buradaki hastalar genel cerrahi servisine nakledildi.

Kentte yaklaşık 45 dakika süren sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Şehirde bir çok ev ve işyerini su bastı, TOKİ binalarının giriş katları etkilendi. Yüksek İhtisas Hastanesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin bodrum ve giriş katını suyla doldurdu. Yüksek İhtisas Hastanesi ek binasınının bodrum katındaki psikiyatri servisinde yatan hastaların genel cerrahi servisine nakledildiği öğrenildi. Ayrıca hastane giriş koridorunun tavanında da çökme meydana gelerek, hasar oluştuğu belirtildi. Belediye ekipleri, hastane ve terminalde su tahliye işlemlerine devam ediyor. Öte yandan, Kırıkkale-Kayseri karayolunun üzerinde bulunan TOKİ’ye ait binaların giriş katları da suyla doldu.

"SAĞANAK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ"

Kırıkkale'de aniden başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, otobüs duraklarında, işyerlerinin brandaları altında korunmaya çalıştı. Zafer Caddesi'nde bulunan iş yerlerini de su bastı. İşyeri sahipleri kendi imkanlarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı. Cumhuriyet Caddesi’nde vatandaşlar karşıdan karşıya geçemedi. Bazı rögarlar taştı. Araçlar oluşan selden güçlükle ilerledi. Uzun araç kuyrukları oluştu. Cumhuriyet Meydan'ındaki kavşakta oluşan su birikintisi nedeniyle de araç trafiği bir süre aksadı. Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de araç akışının yoğun olduğu kavşaklarda görev alarak sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

CİHAN

Yorumlar