"Bakanlar onurlu davranış gösterememişlerdir"

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası(ESM) Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, başka ülkelerde adı yolsuzluk ve rüşvet olayına karıştığı iddia edilen bakanların hemen görevinden istifa ettiğine dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
"Bakanlar onurlu davranış gösterememişlerdir"

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası(ESM) Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, başka ülkelerde adı yolsuzluk ve rüşvet olayına karıştığı iddia edilen bakanların hemen görevinden istifa ettiğine dikkat çekti. Erdoğan, "İstanbul'da gerçekleşen operasyon sonrası ismi geçen bakanların hiçbirisi bu onurlu davranışı gösterememişlerdir." eleştirisinde bulundu.

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası(ESM) Samsun Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, İstanbul'da gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamasında başka ülkelerde adı yolsuzluk ve rüşvet olaylarına karıştığı iddia edilen bakanların görevinden istifa ettiğini belirten Erdoğan, "Ne kadar acıdır ki; en sıradan ülkede dahi bu tür iddialar karşısında bakanlar hemen istifalarını vererek görevlerinden ayrılırken, bu operasyonda ismi geçen bakanların hiçbirisi bu onurlu davranışı gösterememişlerdir. Öyle ki bizzat operasyonları yürüten emniyet teşkilatının kendisine bağlı olduğu ve oğlu bu operasyon sonucunda tutuklanan İçişleri Bakanı soruşturmaya gölge düşmemesi için istifa etmesi gerekirken, görevinin başında kalarak operasyonu yürüten polis müdürlerini tasfiye etmekle meşguldür." dedi.

Yapılan operasyon ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren ESM Şube Başkanı Müşfik Veysel Erdoğan, "Başbakan operasyonun başından itibaren olayın rüşvet, yolsuzluk ve kara para bölümünü bir kenara bırakarak, bu operasyonun 'emniyet ve yargı içerisindeki çeteler tarafından uluslararası işbirliğiyle hükümete karşı yapıldığını' ön plana çıkarmaktadır. 11 yıllık AKP iktidarı döneminde milletvekilleri, gazeteciler, yazarlar, askerler sendikacılar, öğrenciler; teröristlerden, katillerden, uyuşturucu bağımlılarından devşirilmiş gizli tanık ifadeleriyle, belirli merkezlerde oluşturulan sahte CD’lerle, masumiyet karineleri hiçe sayılarak, en sıradan hukuki hakları dahi kullandırılmadan gözaltına alınıp yargılanırken aynı yargının ve emniyet teşkilatının arkasında kale gibi duranlar, onlara övgüler düzenler, şimdi ne oldu da aynı yargı ve aynı emniyet teşkilatı için çete ve güç odağı yakıştırması yapmaktadırlar?" diye sordu.

Yargının ve emniyet teşkilatının bağımsız olmadığı bir ülkede demokrasiden ve adaletten söz edilemeyeceğini vurgulayan ESM Şube Başkanı Erdoğan, "Türkiye açısından gelinen nokta tuzun koktuğu yerdir. Yapılması gereken, yargının ve emniyet teşkilatının acilen siyasal güç odaklarının kontrolünden çıkarılarak yeniden bağımsızlığına kavuşturulması ve rayından çıkan devletin yeniden rayına oturtulmasıdır." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar