'Bakanlar Kurulu'nun sulama suyunda indirim kararına uyulmuyor'

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesi Belediye Başkanı Ahmet Alp, Bakanlar Kurulu kararı ile sulama suyunda yüzde 50 oranında indirim kararı alınmasına rağmen, kararın daha beldelerinde uygulamaya konulmadığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
'Bakanlar Kurulu'nun sulama suyunda indirim kararına uyulmuyor'

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl beldesi Belediye Başkanı Ahmet Alp, Bakanlar Kurulu kararı ile sulama suyunda yüzde 50 oranında indirim kararı alınmasına rağmen, kararın daha beldelerinde uygulamaya konulmadığını iddia etti. Konu ile ile igili açıklama yapan Başkan Alp, beldelerinin nar ve portakal yetiştiriciliğinde pilot bölge olduğunu kaydetti.
Narenciye yetiştiricisinin ürettiği portakal ve narı 50 kuruşa zor satarken bunun 25 kuruşunu sulama parası olarak vermesinin üzüntü verici olduğunu anlatan Alp, bu konuda sulama birlikleri ve Devlet Su İşleri'nin (DSİ) bir an önce sulamada Bakanlar Kurulu'nun aldığı yüzde 50 indirimi uygulamaya koymasını istediklerini söyledi. Alp, "Narenciye yetiştiricileri sattıkları portakalın ve narın parasının yarısını sulama suyu parası olarak veriyor. Sulama birlikleri ve DSİ'nin bir an önce Bakanlar Kurulu kararlarına uymasına bekliyoruz. Bakanlar Kurulu'nun sulama suyundaki yüzde 50 indirimine 2013 yılının ilk 11 ayında uyulmadı. Zaten 2014'e, 20 gün kaldı. Umarım 2014'te uyulur. Taşağıl'ın portakalı ve narı bir marka. Bu marka değerini oluşturan narenciye ve meyve üreticisinin mağdur olmasını istemiyoruz. Kimse Taşağıl'da narenciye üreticisinin onur ve gururuyla oynamasın. " diye konuştu. CİHAN

Yorumlar