Türkiye'den Mesud Barzani yönetimine aklı selim çağrısı

Ankara'da bugün ikinci olağanüstü toplantı olarak gündeme giren Bakanlar Kurulu toplantısı da sona erdi. Irak'ın kuzeyinde pazartesi günü yapılması planlanan referandum nedeniyle öne alınan MGK'dan sonra Bakanlar Kurulu toplantısı da bugüne alındı. MGK'dan sonra şimdi de Bakanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Bakanlar Kurulu, MGK'dan alınan kararları görüşüldü.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Mesud Barzani yönetimine aklı selim çağrısı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Bakanlar Kurulu tarafından yapılan olağanüstü toplantı sona erdi. Toplantı sonrası açıklama Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından geldi. Bozdağ, MGK toplantısında alınan kararların hükümete tavsiye niteliğinde kendilerine bildirildiğini, kendilerinin de kararları değerlendirdiklerini söyledi. Bozdağ, IKBY'de yapılması planlanan referandumun gayri meşru ve kabul edilemez olduğunu bir kez daha tekrarladı. Aynı ifade MGK bildirisinde de kullanılmıştı. 

Bakan Bozdağ'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle: Biz buradan Irak bölgesel yönetimini aklı selime davet ediyoruz. Umarız ki bu referandumu iptal ederler ve bölgede daha büyük sorunların ortaya çıkmasına engel olurlar. Henüz vakit geçmiş değil. Bu referandum pekala iptal edilebilir. Burada bir konu daha var. Türkiye bu referandumun ertelenmesine de karşıdır. Ertelenmesi bunun bugün de yarın da Türkiye bunun tekrarlanmasına karşıdır. 

Bütün opsiyonlar masaya konuldu. Hepsi tek tek değerlendirildi. Referandumun ertelenmesi halinde neler yapılacak, iptal edilmesi halinde neler yapılacak, yapılması halinde neler yapılacağı konusunda bunların hepsi masada. 

Ayrıntılar geliyor

Yorumlar