Bakanlar arasında ‘kadayıf Bingöl’e mi ait Diyarbakır’a mı’ atışması

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 1. Bingöl Tanıtım Günleri’ne ‘kadayıf Bingöl’ün mü yoksa Diyarbakır’ın mı’ tartışması damgasını vurdu.

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar arasında ‘kadayıf Bingöl’e mi ait Diyarbakır’a mı’ atışması

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen 1. Bingöl Tanıtım Günleri’ne ‘kadayıf Bingöl’ün mü yoksa Diyarbakır’ın mı’ tartışması damgasını vurdu. Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker “Kadayıf Diyarbakır’ın, Bingöllüler de oradan öğrenip yaymıştır.” derken, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz “Burma kadayıf Bingöl’e aittir.” dedi.

AKM’de düzenlenen Bingöl Tanıtım Günleri’ne İstanbul ve Bingöl’den gelenlerin yansıra Başkentteki Bingöllüler de yoğun ilgi gösterdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tarım ve Hayvancılık Bakanı mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’in katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde bakanlar arasında ‘burma kadayıfın Bingöl’e mi yoksa Diyarbakır’a mı ait olduğu’ tartışması yaşandı. Tarım ve Hayvancılık Bakanı mehdi Eker, kadayıfın Diyarbakır’a özgü bir lezzet olduğunu vurgularken, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kadayıfın Bingöl’e ait olduğunu, Türkiye’nin her tarafında Bingöllü kadayıfçıların bulunduğunu söyledi. Yılmaz, burma kadayıfın Bingöl’e mi yoksa Diyarbakır’a mı ait olduğu konusunun alınacak tescil belgesiyle ortaya çıkacağını vurguladı. Bakanlar arasındaki ‘kadayıf atışması’ ikram edilen bir tepsi Bingöl kadayıfı ile son buldu.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, daha sonra Bingöl halk oyunları ekibinin halayına dahil olarak bir süre birlikte halay çekti.

Törende konuşan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Bingöl’ün; üniversitesi, havaalanı ve kültürüyle yatırıma hazır olduğunu vurguladı. Vali Taşyapan, ''Doğal güzellikleri, zengin yemek kültürü, folkloru, balı, cevizi, kadayıfıyla Bingöl’ü tanıtmak boynumuzun borcu.'' şeklinde konuştu. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise Ankara’da Bingöl Tanıtım Günleri’yle bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti. Yılmaz, Bingöl’ün geçmişte çeşitli fiziki, sosyal ve siyasi felaketler yaşadığını vurgulayarak, son yıllarda bu durumun tersine döndüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından bakanlar stantları gezerek Bingöl ürünlerinden tattı.


CİHAN

Yorumlar