Bakanın ambulans helikopter kullanmasına, Muharrem'in avukatından tepki

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Kütahya’daki seçim miting alanına helikopterle gitmesine, cenazesi çuvalla taşınan Muharrem’in ailesinin avukatından tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Bakanın ambulans helikopter kullanmasına, Muharrem'in avukatından tepki

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun Kütahya’daki seçim miting alanına helikopterle gitmesine, cenazesi çuvalla taşınan Muharrem’in ailesinin avukatından tepki geldi. Aynı zamanda Van Barosu Başkanı olan Avukat Murat Timur, “Gerekçe ne olursa olsun bu durum kabul edilemez.” dedi.

Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyünün Çeli Mezrası’nda oturan Taş ailesinin 1,5 yaşındaki oğlu Muharrem Taş, yüksek ateş nedeniyle rahatsızlanmış, aile yolların kapalı olması nedeniyle Muharrem’i hastaneye götürememişti. Minik Muharrem için gece sağlık ekipleri de mezraya gelmemişti. Gece hayatını kaybeden minik Muharrem’in cenazesi gündüz de yolların karlı olması sebebiyle yaya olarak çuvalla taşınmıştı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun, Kütahya’daki mitinge ambulans helikopterle gitmesi ise tartışmalara neden oldu. Sağlık Bakanlığı, ambulans helikopterin 'sağlık yatırımlarını yerinde incelemek' amacıyla kullanıldığını savundu. Muharrem’in ailesinin avukatı ve aynı zamanda Van Barosu Başkanı Avukat Murat Timur, seçim döneminde böyle bir yaklaşımı kabul edilemez buldu.

Seçimlerde devletin tüm imkanlarının kullanıldığını söyleyen Avukat Timur, siyasilerin kendi iktidarlarını yürütebilmek için her şeye devlet odaklı yaklaştıklarını kaydetti. Minik Muharrem’in de bu nedenle hayatını kaybettiğinin altını çizen avukat Murat Timur, toplumsal duyarlılık çağrısı yaptı.


CİHAN

Yorumlar