Bakandan ilginç tepki: Hiçkimse demokratik, hukuk standartlarımızı eleştiremez

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi John Bass’ın senato tarafından oylanmasında Senatör John McCain’in Başbakan Erdoğan’ın otoriterleştiğine yönelik eleştirisine ilginç bir tepki verdi. Bu tür ifadelerin...

Google Haberlere Abone ol
Bakandan ilginç tepki: Hiçkimse demokratik, hukuk standartlarımızı eleştiremez

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi John Bass’ın senato tarafından oylanmasında Senatör John McCain’in Başbakan Erdoğan’ın otoriterleştiğine yönelik eleştirisine ilginç bir tepki verdi. Bu tür ifadelerin ABD’nin resmi görüşünü yansıtmadığını belirten Çelik, “Hiç kimsenin Türkiye’nin demokratik standartlarını, hukuk devleti standartlarını eleştirmek gibi bir haddi olamaz.” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 30 Mart seçimlerinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Çelik, ülkede son zamanlarda yurt içi ve dışından her kesim tarafından eleştirilen uygulamaları ilginç bir söylemle savundu. Bir gazetecinin ABD senatosunda yeni Ankara Büyükelçisi John Bass’ın Senatör John McCain’in Başbakan Erdoğan’ın son zamanlarda otoriterleşmeye kaydığı şeklindeki açıklamasını sorması üzerine Çelik ilginç bir tepki gösterdi. Bu tür ifadelerin ABD’de bazı senatörler tarafından kullanıldığını ancak ABD gibi müttefik bir ülkenin resmi görüşünü yansıtmadığını vurgulayan Çelik, bunu da son zamanlarda her kesim tarafından eleştirilen uygulamaları savunarak gösterdi. Hiç kimsenin Türkiye’nin demokratik standartlarını, hukuk devleti standartlarını eleştirmek gibi bir haddi olamayacağını belirten Bakan Çelik, konuyu Gazze’ye getirerek, “Bu senatörlerden beklentimiz, onlara şu soruyu sorarız, ‘Gazze’deki durum hakkında ne düşünüyorsunuz’ diye sorarız, bu konudaki görüşlerini merak ederiz.” diye konuştu.

Bakan Çelik, ABD’nin Adana Başkonsolosluğu tarafından Diyarbakır’da dün iftar verilmek üzere kurulan çadıra yapılan saldırıyı değerlendirdi. Büyükelçiler ve başkonsolosların güvenliklerinin devlet tarafından temin edildiğini hatırlatan Bakan Çelik, “Onların temsil ettiği ülkelere dönük vatandaşlarımızın bir tepkisi, bir protestosu olacaksa bu da tabiidir. Ama bu protestonun nasıl olacağı kanunlarla belirtilmiştir. Bunların bir çadır yakma eylemi şeklinde son derece vahim ve provakatif bir eyleme dönüşmemesi gerekir. Zaten Diyarbakır halkı her zaman olduğu gibi sağduyulu davranmıştır. Bu çadır yakma eylemini reddetmiştir. Herkese geçmiş olsun diyoruz.” dedi.

"SURİYELİLER BİZİM MİSAFİRİMİZ"

Son zamanlarda Türkiye’deki Suriyelilere yönelik tepkilerin artması konusuna da değinen Bakan Çelik, “Çeşitli yerlerde bir takım asayiş olayları oluyor. Bir takım münferit olaylar oluyor. Daha sonra bunlar Suriyeliler şöyle yaptı diye büyük bir etiketin altına sokulmaya çalışılıyor. Ya da bir takım küçük hadiseler münferit hadiseler çok büyük bir takım çatışmalar gibi gösterilmeye çalışılıyor. Tabii ki her zaman bu işlerin arkasına sığınmaya çalışan, bu işlerden istikrarsızlık üretmeye çalışan provokatif gruplar da olabilir. Buna karşı dikkatli olmak gerekir.” Şeklinde konuştu. Suriyelilerin bu trajediden kurtulana kadar Türkiye’nin misafiri olacağını anlatan Çelik, şöyle dedi: “Bu tip hadiselerle karşılaştığımızda lütfen hiç kimse meseleyi kendi halletmeye kalkmasın, meseleyi kendisi çözmeye çalışmasın. Bir sorun olduğunda, bir sıkıntı olduğunda derhal emniyet birimlerine başvursun, valiliğe başvursun, herhangi bir sorun gördüğünde meseleyi bu şekilde halletmeye çalışsın. Özellikle de misafirlerimize karşı toplu bir takım saldırılar olduğunda, bir takım provakatif eylemler olduğunda vatandaşlarımız muhakkak surette bunu reddetsinler, emniyetle işbirliği yapsınlar ve bu çerçevede inşallah bu asayiş olaylarının başka istismar alanlarına dönüşmesini hep beraber engelleyelim. Unutmayalım ki bu millet büyük bir millettir, misafirlerine kucağını açmıştır, inşallah bundan sonrasında hep beraber basiretle ve dirayetle yürüteceğiz.”

CİHAN

Yorumlar