Bakan'a 'Vatan haini' diyen TGB’liye ceza

Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı olan Yusuf Tekin'e Afyon'da, 'vatan haini' diyen TGB üyesi, 2 bin 81 TL para cezası aldı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan'a 'Vatan haini' diyen TGB’liye ceza

Yusuf Tekin, 27 Mart 2013 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Genç Liderler Kulübü’nün davetlisi şekilde kente geldi.

Tekin’in konferansı öncesinde güvenlik görevlileri ve emniyet güçleri ile tyükselişarak salona girmek arzulayan TGB üyesi gençler, uzun uğraşlar ve üniversite yönetiminin devreye girmesi ile detaylı bir aramadan sonra içeri alındı. Sakin başlayan konferansta kürsüye çıkan Tekin, konuşmasına başladığı sırada, “Sizin bu önerdiğiniz başkanlık sistemi, bizzat Abdullah Öcalan’ın desteklediği bir sistemdir. Bu başkanlık sistemini Türkiye’ye getirmek, PKK ile tıpkı safta olmak demektir. O sebepten siz PKK ve ABD ile tıpkı saftasınız, bölücüsünüz, yurt hainisiniz" diyerek protesto edildi. Protestonun arkasından TGB üyeleri apar topar gözaltına alınarak, emniyete götürülmüştü.

Protestocu şahıslardan M.A. meselesi için açılan davanın Afyonkarahisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasında karar çıktı. M.A., çağın Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Yusuf Tekin’e hakaret ettiği gerekçesiyle, 2 bin 81 TL nakit cezası ile 5 sene denetimli serbestliğe mahkum edildi.

Öte yandan, M.A. ile arkadaşları, mahkeme kararını sosyal medya hesaplarından duyurarak protesto ettiler.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar