Bakan Zeybekci: Bize sitemli bakan kardeşlerimizle yine kucaklaşacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son günlerdeki olayları kastederek, “Bize, biraz böyle sitemli bakan kardeşlerimizle yine kucaklaşacağız.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Zeybekci: Bize sitemli bakan kardeşlerimizle yine kucaklaşacağız

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son günlerdeki olayları kastederek, “Bize, biraz böyle sitemli bakan kardeşlerimizle yine kucaklaşacağız.” dedi.

Bakan Zeybekci, bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere geldiği Denizli’de Beyağaç Kaymakamlığı ve belediyeyi ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından ilçenin Demokrasi Meydanı'nda halka hitap eden Zeybekci, Türkiye’nin IMF’ye borç veren 10 ülkeden birisi haline geldiğini söyledi.

Türkiye’nin bölge coğrafyasında artık ‘Abi’ olduğunu belirten Zeybekci, “Her yere yetişir olmuş. Somali’ye yetişir olmuş, Ace’ye yetişir olmuş. Balkanlarda, Kosova’ya her yere yetişir olmuş. Bırakırlar mı yalnız başına Türkiye’yi... İşte 'Gezi' diye Taksim’de 8-10 tane ağacı kesiyorsunuz bahanesiyle neler yaptılar. Bakın Türkiye başka bir boyuta geçiyor. Tam başka bir lige geçerken bunu başlattılar; bilerek yaptılar, bilerek başlattılar. Allah razı olsun sayın Başbakanımızdan. O da çıktı dedi ki ‘yeter, buraya kadar, buradan sonrası yok. Bu milletin iradesinin üzerinde hiçbir irade tanımıyoruz’ dedi. Orada başaramadılar.” diye konuştu.

‘KARDEŞLİĞİMİZİ BOZDURMAYACAĞIZ’

Gezi'de başaramayanların kardeşi kardeşe düşürmeye çalıştığını öne süren Zeybekci, “Şimdi kardeşi kardeşe düşürerek başka şekilde yapmaya çalışacaklar. Yine deneyecekler, yine başaramayacaklar. Ama bu son denemeleri olacak inşallah. Bundan sonra bir daha asla denemek bile akıllarından geçmeyecek. Dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Kardeşliğimizi bozdurmayacağız. Bugünler geçecek. Bize, biraz böyle sitemli bakan kardeşlerimizle yine kucaklaşacağız. Bunlar gelip geçecek. Bunlar birilerinin piyonları, birilerinin oyunları. Olanlarla tabii ki onlara karşı mücadele olacak ama kardeşliğimizi birlik ve beraberliğimizi asla bozmayacağız ve bozdurmayacağız. Biz kardeşiz. Zaten dinen de kardeşiz. Ne diyor; 'bütün Müslümanlar kardeştir.'” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar