Bakan Yılmaz:Türkiye'yi hasım almak isteyenlerin bu coğrafyada yaşam hakkı olmaz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye’de bulunan ve Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ne yapılacak herhangi bir saldırının karşılıksız kalmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz:Türkiye'yi hasım almak isteyenlerin bu coğrafyada yaşam hakkı olmaz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye’de bulunan ve Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ne yapılacak herhangi bir saldırının karşılıksız kalmayacağını söyledi. Bakan Yılmaz, “Türkiye’nin herhangi bir yerine bir saldırı olduğunda nasıl bir karşılık verirsek, aynı karşılığı Süleyman Şah Türbesi içinde gösteririz.” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bağcılar'da Şehitler Parkı ve Çanakkale Müzesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Yılmaz, Suriye'nin Halep kenti sınırlarında bulunan ve Türk askeri tarafından korunan Süleyman Şah Türbesi çevresinin Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) kontrolüne girdiği yönündeki soruları cevapladı. Bakan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünki sınırları dışında kalan tek vatan toprağının Süleyman Şah Türbesi olduğuna dikkat çekti. Süleyman Şah Türbesi’ni Mehmetçiğin koruduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, “Türkiye’nin herhangi bir yerine nasıl bir saldırı olduğunda nasıl bir karşılık verirsek milletimizin ve dünyanın bundan hiçbir şüphesi olmasın ki aynı karşılığı Süleyman Şah Türbesi içinde gösteririz. Dolayısıyla Türkiye’yi kendisine hasım almak istemeyen kimselerin oraya yan gözle bakabilmesi mümkün değildir.” diye konuştu.

“Türkiye’yi kendisine hasım almak isteyenlerinde bu coğrafyada yaşam hakkı olmaz.” diyen Bakan Yılmaz, her türlü tedbir alındığını ve kaygı duyulacak bir durumun olmadığını belirtti. Gazetecilerin herhangi bir saldırının olup olmadığı sorusuna Bakan Yılmaz, “Herhangi bir saldırı beklemiyoruz. Çünkü saldıran kimsenin, Türkiye’yi düşman olarak kabul etmesi lazım ki bu coğrafyada Türkiye’nin düşmanlığını kazanmak kimseyi daha ileriye götürmez. Türkiye’nin dostluğunu kazanan ülkeler bu coğrafyada daha ileri giderler.” cevabını verdi.

Milli gemi ve milli tank üretiminde herhangi bir aksaklık olup olmadığı sorulan Bakan Yılmaz şu cevabı verdi: “Hiçbir aksama olmaz. Türkiye’nin 200 yıllık tarihi süreci içerisinde en güçlü dönemi şuan ki dönemdir. En fazla iltifata tabi olan ve üzerine gözlerin dikildiği dönem de yine bu dönemdir. Hamdolsun biz eskisinden daha güçlüyüz. Kendi tankımızı, helikopterimizi, insansız hava uçağımızı, eğitim uçağımızı ve milli gemilerimi yapıyoruz. Bunların hiçbirinde sıkıntı yok. Biz barış istiyoruz, özü budur. Ama ne demişler; ‘Barışı isteyenin savaşa hazır olması lazım.’ İşte, biz onun için silahlı kuvvetlerimizin, savunma sanayimizin güçlü olması lazım. Dünyanın ilk on arasında savunma sanayimizde gücümüz var. Milletimizin birliği ve beraberliğiyle bu coğrafyada hiç kimse Türkiye’ye yan bakamaz. Caydırıcı olmak, barışı sağlamak gerekir. Dolayısıyla bu çerçevede Süleyman Şah Türbesi’nde de Türkiye’nin düşmanlığını kazanmak kimseye hiçbir fayda getirmeyeceğinin şuuru ve bilincindedir.”

Bakan Yılmazve beraberindekiler açıklamaların ardından Şehitler Parkı içerisinde bulunan Çanakkale Müzesi’ni gezdi. Bakan Yılmaz, müze defterini imzalayarak, sergilenen eserleri inceledi. Bakan Yılmaz daha sonra Çanakkale’de askere verilen ekmek ve üzüm hoşafından oluşan menüden yedi. CİHAN

Yorumlar