Bakan Yılmaz: Yıkarak kahramanlık olmaz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Kahramanlık, başkalarına zarar vererek olmaz. Kahramanlık başkalarına yardımcı olarak olur, inşa ederek olur. Yıkarak kahramanlık olmaz. Yaparak kahramanlık olur.'' dedi.Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Yıkarak kahramanlık olmaz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Kahramanlık, başkalarına zarar vererek olmaz. Kahramanlık başkalarına yardımcı olarak olur, inşa ederek olur. Yıkarak kahramanlık olmaz. Yaparak kahramanlık olur.'' dedi.

Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Beşyol Gençlik Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Açılış sonrasında Gençlik Merkezini gezen Bakan Yılmaz masa tenisi ve bilardo oynadı. Açılış konuşmasını yapan Bakan Yılmaz, 2011 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bakanlığa dönüştürüldüğünü hatırlatarak, ''Artık gençlerimizin bir bakanlığı var ve bu çerçevede çalışmalar yoğunlaştı. Gerek spor alanında gerek gençlik alanında çok önemli yatırımlar, çok önemli faaliyetler yürütülüyor. Bingöl ilimiz de tabi ki bundan payını alıyor, hissesini alıyor. Çünkü Türkiye genç bir toplum. Bizim yaş ortalamamız Türkiye olarak 30'un biraz üzerinde ama Bingöl gibi illerimize geldiğimizde bu çok daha aşağılarda 23, 24 gibi 22 gibi bazı illerimizde Doğu'da, Güneydoğu'da gibi 20'nin altına kadar yaş ortalamasının düştüğünü görüyoruz. Dolayısıyla toplumumuzun çok önemli bir kısmını gençlik oluşturuyor.'' ifadelerini kullandı.

Gençliğin geleceği oluşturacağını belirten Bakan Yılmaz , ''Gençliğin en önemli unsurlarından birisinin spor olduğunu biliyoruz tabi ki. Fakat spordan ibaret değil, bir taraftan da bu kültürel, sanatsal çalışmalara daha yoğun bir şekilde dahil olmasını istiyoruz. Her şey bilgi değil, her şey ezber değil. Hayatımızı zenginleştirmemiz lazım. Bu anlamda gençlerimizin kültürel, sanatsal faaliyetlere daha fazla katılmasını istiyoruz. Az önce bakarken gördüm gerçekten çok sevindim. Gitarlar, saz aletleri, keman aletleri işte biz böyle bir gençlik istiyoruz. Daha fazla kültürle, sanatla hemhal olmuş, hayatı daha fazla zenginleştiren bir gençlik istiyoruz. Hem kendi kişiliklerini geliştiren hem de içinde bulundukları topluma daha fazla sanatsal değer üreten bir gençlik istiyoruz.

Bir taraftan da şunu görüyoruz tabi maalesef bazı gençlerimizi şiddete alet etmeye çalışanlar var. Gezi hadiselerinde de gördük başka bir takım ortamlarda da görüyoruz. Biz gençlerimizi sonuna kadar özgür olmasını istiyoruz. Özgür bir gençlik istiyoruz. Fikri anlamda fikir hürriyeti anlamında inanç hürriyeti anlamında sonuna kadar özgür bir şekilde kendini ifade eden bir gençlik istiyoruz. Ama bir taraftan da tabi gençliğin işte bir takım hakaret, küfür, şiddet hiçbir insani kriterle tasvip etmeyeceğimiz konularda gençlerimizi korumak istiyoruz. Kötü alışkanlıklara karşı gençlerimizi korumak istiyoruz.'' dedi.

Özgürlüğün bazı kesimler tarafından yanlış anlaşıldığını vurgulayan Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: ''Özgürlük demek suç işleme özgürlüğü demek değil. Özgürlük demek şiddet yapabilme özgürlüğü, molotof kullanma, başkasının canına malına zarar verme özgürlüğü demek değil. Başkasına en üst düzeyde saygı göstererek, şiddetten uzak durarak, yıkımdan uzak durarak gençlerimizin geleceği inşa etmesini istiyoruz. Kahramanlık, başkalarına zarar vererek olmaz. Kahramanlık başkalarına yardımcı olarak olur, inşa ederek olur. Yıkarak kahramanlık olmaz. Yaparak kahramanlık olur."

Konuşmasından sonra beraberindeki protokol ile açılış kurdelesini kesen Bakan Yılmaz, Gençlik Merkezi'ni gezdi. Yılmaz, ardından Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ile masa tenisi, Bingöl AK Parti Milletvekili Eşref Taş ile de bilardo oynadı.

CİHAN

Yorumlar