Bakan Yılmaz: Türk Halkının F4'e Güveni Kalmadı

Bakan İsmet Yılmaz, Konya'da 2 pilotun şehit olduğu uçak kazasına ilişkin, 'Bundan sonra 2 kere düşünmek gerekli diye düşünüyorum. Halkın F4'e güveni kalmadı.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Türk Halkının F4'e Güveni Kalmadı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Konya'da 2 pilotun şehit bulunduğu askeri uçak kazasına ilişkin, 'Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek lüzumlu diye düşünüyorum. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır' dedi.

'HALKIMIZIN F4'E GÜVENİ KALMADI'

Resmi temaslar için Irak'ın Erbil kentinde bulunan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı izahatda, şunları söyledi: 'Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Malatya'daki vakadan sonra şimdi bu Eskişehir'deki olayın da olması dolayısıyla bu uçaklara olan, ne kadar güvenli olmuş olursa biz onun modernizasyonunu yapmıştık. Bakımlı olduğunu söylüyorduk. Uçakların bakımlı olması önemlidir. Yaşı mühim değildir diyorduk. Ancak genellikle bir de algı, gerçeğin gönüne geçer bazen. İşte şimdi bu F-4 uçaklarına bulunan Türk halkındaki itimat ortadan kalkmıştır. Bundan sonra bu uçaklar, kullanılırken iki sefer düşünmek lüzumlu diye düşünüyorum. Bununla ilgili Kuvvet Komutanlarımız ve Genelkurmay Başkanımız gereğini yapacaktır. Tekrar şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyorum.'

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar