Bakan Yılmaz: IŞİD terör örgütüdür

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Musul'u ele geçiren ve Türkiye Başkonsolosluğunu işgal eden IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu söyledi. Yılmaz, “Meclisimizde hiçbir parti farkı gözetmeksizin bütün partiler bu konuda yekvücut oldular....

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: IŞİD terör örgütüdür

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Musul'u ele geçiren ve Türkiye Başkonsolosluğunu işgal eden IŞİD'in bir terör örgütü olduğunu söyledi. Yılmaz, “Meclisimizde hiçbir parti farkı gözetmeksizin bütün partiler bu konuda yekvücut oldular. Ortak bir tepki ortaya kondu. Siyasi görüşü ne olursa olsun bütün halkımız böyle kritik zamanlarda ortak tavır sergiliyor.” dedi.

Amasya’ya çeşitli temaslarda ve açılışlarda bulunmak için gelen Kalınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Vali İbrahim Halil Çomaktekin'i makamında ziyaret etti. Protokol tarafından Valilik binası önünde karşılanan Bakan Yılmaz, Amasya’da yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Daha sonra Bakan Yılmaz, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt olan Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğunu basarak 49 kişiyi rehin alması olayıyla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Yılmaz, “Dün vekil arkadaşlarımızla birlikte meclisteydik. Tabi son derece üzücü bir hadise. Hepimiz bu hadiseyi en güçlü şekilde kınıyoruz. Hem kamyon şoförlerimiz hem de konsolosluk çalışanlarımızın bir an önce bu durumdan kurtulmasını temenni ediyoruz. Devletin en tepesinden başlayarak bütün ilgili kurumlarımız bu iş üzerindeler. Bütün ilgili kurumlarımız bu konuyla bire bir ilgileniyorlar. En kısa sürede bu sorunun çözülmesini temenni ediyoruz.” dedi.

“IŞİD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR”

IŞİD’in Türkiye ve birçok ülkede terör örgütü olarak kabul dildiğini kaydeden Bakan Yılmaz, "Bu yapıların da aslında ne kadar zararlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Gerek İslam dünyasının, Müslümanlığın dünyada doğru olmayan bir şekilde aksettirilmesi bakamından, gerekse en tehlikeli işlerden biri olan bu mezhepler arası çatışma anlamında son derece tehlikeli bir yapılanma. İnşallah Irak normalleştikçe bu yapılanmalar da ortadan kalkacaktır. Onu da temenni ediyoruz. Tabi bir taraftan da dün mecliste hepimizin iftihar ettiği bir tablo oluştu. Meclisimizde hiçbir parti farkı gözetmeksizin bütün partiler bu konuda yekvücut oldular. Ortak bir tepki ortaya kondu. Siyasi görüşü ne olursa olsun bütün halkımız böyle kritik zamanlarda ortak tavır sergiliyor.” diye konuştu.

“YIKMAK KOLAY YAPMAK ZOR”

Diyarbakır Lice’de Türk Bayrağı'nın indirilmesi olayıyla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Yılmaz, "Bayrak hepimizin ortak değeri. Milletimizin birliğinin bütünlüğünün sembolü. O konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımız başta olmak üzere bu provokasyonu yapanlarla ilgili her türlü çalışma yapılıyor. Adli makamların yaptığı çalışmalar var. İnşallah en kısa sürede bu işte sorumluluğu olanlar açığa çıkarılıp hak ettikleri şekilde cezalandırılacaklardır. Yıkmak kolay yapmak zor. Bir kişi gider provokasyon yapar ve herkesin ilgisi oraya dönebilir. Bir taraftan da iyi olan birçok şeyi milyonlarca insan yapar ama maalesef bu yeterince ilgi görmez. Böyle bir tabiatı var bu işlerin. Biz ülke olarak bir tarafta değerlerimize sahip çıkacağız, bir taraftan da bu değerleri üzerinden bizi ayrıştırmaya çalışan politikalara ve provokasyonlara karşı da uyanık olacağız." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar