Bakan Yılmaz: İlk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''İlk turda Allah'ın izniyle biz inanıyor ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanı ama ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak devletimizin başına geçecek inşallah.'' dedi. Bingöl'de...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: İlk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''İlk turda Allah'ın izniyle biz inanıyor ki Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanı ama ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanı olarak devletimizin başına geçecek inşallah.'' dedi.

Bingöl'de bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti'nin, Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlemiş olduğu 'Vefa iftar programına' katıldı. Programda partililere seslenen Bakan Yılmaz, öncelikle Ramazan ayının öneminden bahsederek, partililerin Ramazan'ını kutladı.

Daha sonra cumhurbaşkanı seçimine değinen Bakan Yılmaz, Türkiye'nin belli bir noktaya geldiğini ancak bu noktanın yeterli olmadığını ve yapılacak çok işlerin olduğunu ifade etti. Yılmaz, ''Türkiye'yi dünyada çok farklı bir yere taşımak istiyoruz. Çok farklı bir güce ulaşmasını istiyoruz. İçeride demokrasimizi daha da derinleştirmek istiyoruz. Çözüm sürecini Allah'ın izni ile tamamlamak ve bu şiddeti, kavgayı ülkemizin gündeminden tamamen düşürmek istiyoruz. Ekonomimizi çok daha fazla büyütmek istiyoruz. Ekmeğimizi çok daha fazla büyütmek istiyoruz. Sosyal adaleti, sosyal politikaları arttırarak büyüyen ekmeğimizi adaletli bir şekilde de toplumumuza yansıtmak istiyoruz. Dünyada, bölgemizde yaşanan birçok olaya daha etkili bir şekilde müdahil olmak istiyoruz. Mazlumların yanında, haksızlığa uğramışların yanında çok daha güçlü bir Türkiye olarak durmak istiyoruz. İşte tüm bunların anahtarı 10 Ağustos cumhurbaşkanı seçimindedir." diye konuştu.

İlk defa halkın doğrudan cumhurbaşkanını seçeceğini belirten Bakan Yılmaz, ''2007 yılında biz parlamenter olarak çok değerli Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül beyi seçtik ve çok da başarılı bir Cumhurbaşkanı oldu. Ama bu sefer bazı yenilikler var. Artık Parlamento seçmesin diyoruz. Abdullah beyin döneminde yaşananları hepiniz hatırlıyorsunuzdur. 367 krizi ile ülkenin nasıl istikrarsızlığa sürüklendiğini hepiniz hatırlıyorsunuz. İşte biz bir daha böyle istikrarsızlıklar olmasın, bir daha birileri gelip karıştırmasın, vesayetçi yapılar Türkiye'ye rota çizmeye çalışmasın diye yönetimi değiştirdik. Referandumda da halkımız bunu onayladı. Bundan sonra artık kimse 367'lere sığınamayacak." dedi.

"Kendine güvenenler, milletin önüne çıksın" diyen Kalkınma Bakan'ı Yılmaz, "Kendisini millete anlatsın, milletimizin takdiri başımızın, gözümüzün üstüne diyorum. Dolayısıyla Türkiye artık o krizleri yaşamayacak. İlk turda Allah'ın izni ile biz inanıyoruz ki Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan 12. Cumhurbaşkanı ama ilk defa halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak devletimizin başına geçecek inşallah." ifadelerini kullandı.

Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına; Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Bingöl Üniversitesi Rektörü Gıyasettin Baydaş, Ak Parti Milletvekili Eşref Taş, eski Bingöl milletvekilleri ve partililer katıldı. CİHAN

Yorumlar