Bakan Yılmaz: Gerekli çalışmalar, incelemeler yapılacaktır

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Soma’daki maden faciasıyla ilgili, "Bu konu henüz tazeliğini koruyor, hala müdahalelerin yapıldığı bir konu. Bu sıcaklık geçtikten sonra gerekli çalışmalar, incelemeler yapılacaktır." dedi.Kalkınma Bakanı...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Gerekli çalışmalar, incelemeler yapılacaktır

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Soma’daki maden faciasıyla ilgili, "Bu konu henüz tazeliğini koruyor, hala müdahalelerin yapıldığı bir konu. Bu sıcaklık geçtikten sonra gerekli çalışmalar, incelemeler yapılacaktır." dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara Sanayi Odası ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) işbirliği ile düzenlenen 'Ulusal ve Uluslararası Rekabette KOBİ’ler' seminerine katıldı. Bakan Yılmaz, seminer öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılmaz, Soma’da 282 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasıyla ilgili, "Acımız büyük. Hayatını kaybeden işçi kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Aileleri ve arkadaşları başta olmak üzere bütün milletimize tekrar başsağlığı diliyorum. Bir daha acılı günler göstermesin. Bu konu henüz tazeliğini koruyor, hala müdahalelerin yapıldığı bir konu. Bu sıcaklık geçtikten sonra gerekli çalışmalar, incelemeler yapılacaktır. Bunların sonuçlarına göre ne tedbir gerekiyorsa alınacaktır. Sorumluluklar hep ortaya çıkarılacaktır.’’ şeklinde konuştu.

‘UYGULAMA OLMAZSA SONUÇ ALMANIZ MÜMKÜN OLMAZ’

Manisa’nın, madencilerin göçünü alan bir bölge olmasını nasıl değerlendirdiğiyle ilgili soruya cevap veren Yılmaz, ‘’Bunları hep tartışmak mümkün. Dünyada da ülkemizde de her alanda insanlar istihdam ediliyor. Önemli olan bunları en güvenli şekilde gerçekleştirebilmek, en üst düzey ritimle bu çalışmaları yürütmek. Bu işlerin bir taraftan mevzuat boyutu var, bir taraftan da uygulama boyutu var. Mevzuatınız ne kadar iyi olursa olsun uygulama olmazsa sonuç almanız mümkün olmaz. Dolayısıyla uygulamanın güçlendirilmesi gerekir.’’ dedi.

Bakan Yılmaz, Soma‘ya gitmesiyle ilgili, ‘’Şu anda öyle bir planım yok, Başbakanımız gitti, ilgili tüm bakanlarımız, milletvekillerimiz orada, kurumsal anlamda çalışmalar da yürütülüyor.’’ diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar