Bakan Yılmaz: Amasya Üniversitesi’ne 124 milyon lira yatırım ödeneği verdik

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslar ve toplu açılışlar için karayolu ile Amasya’ya geldi. Bakan Yılmaz yapmış olduğu Valilik ziyaretinin ardından Amasya Üniversitesi’nin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.Türkiye’nin...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz: Amasya Üniversitesi’ne 124 milyon lira yatırım ödeneği verdik

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslar ve toplu açılışlar için karayolu ile Amasya’ya geldi. Bakan Yılmaz yapmış olduğu Valilik ziyaretinin ardından Amasya Üniversitesi’nin toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Türkiye’nin 2013 yılında 151,5 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiğini kaydeden Bakan Yılmaz, bu rakamı 500 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyledi. Bakan Yılmaz, “Geçmişte enflasyon ve faizler çok yüksek mertebelerdeydi bunları tek haneli rakamlara kadar düşürdük.” dedi.

Türkiye’nin işsizlik oranını küresel kriz olmasına rağmen düşürebilen ender ülkelerden birisi olduğunu belirten Bakan Yılmaz, “Bu rakamlar yüzde 5’lere doğru indirmek istiyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaştırmadan emniyete ve adalete birçok alanda 2023’te çok yüksek standartları olan bir ülke inşa etmek istiyoruz. Bunu nasıl başaracağımız sorusu çok önemli. Bugün dünyada şehirler yarışıyor artık. Nerede yaşamak istiyorsunuz? dendiğinde ‘Eğitim ve sağlık hizmetlerinin kaliteli verildiği yerde yaşamak istersiniz değil mi? Çocuklarınızın iyi bir eğitimi olsun, sağlık hizmeti olsun istersiniz. Bütün bunları sağlayabildiğiniz zaman kalkınmayı da doğal olarak tetiklemiş oluyorsunuz.” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, Amasya Üniversitesi’ne kurulduğu günden bu yana 124 milyon lira yatırım ödeneği verildiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Yılmaz, yapımı tamamlanan mimarlık fakültesi, eğitim fakültesi ek binası, merkezi araştırma laboratuvarı ve makine ve otomotiv laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Bakan Yılmaz'a Amasya semaveri hediye etti. CİHAN

Yorumlar