Bakan Yıldız'ın 3D film keyfi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni gezdi. Bilimsel düzenekleri tek tek inceleyen Bakan Yıldız, 3D ve 5D film izlemenin keyfini de yaşadı. Merkezde...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız'ın 3D film keyfi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi’ni gezdi. Bilimsel düzenekleri tek tek inceleyen Bakan Yıldız, 3D ve 5D film izlemenin keyfini de yaşadı.

Merkezde ilk olarak 3D gözlüklerini takarak astronotların eğitimi ile ilgili film izleyen Bakan Yıldız, ardından girdap tüneline geçerek bilim merkezine girdi. Hidroelektrik düzeneğinin çalışması hakkında görevlilerden bilgi alan Yıldız, deniz dalgalarından elektrik üretilmesi ile ilgili düzeneği inceledi. Bakan Yıldız, bu yöntemin maliyetinin yüksek olması nedeniyle kullanılamadığını kaydetti.

Yıldız, müzede Müslüman bilim adamlarının buluşlarının yer aldığı sergiyi de gezerek bilgi aldı. Burada Ulucami’nin minberine işlenmiş gezegen kabartmaları ile ilgili bilgileri merakla dinleyen Yıldız, bilinmeyen bir gezegenden bahsedilmesi üzerine, konuyu Amerikalı bilim adamlarına söyleyip, Türkiye'ye çağırabileceklerini kaydetti.

Son olarak 5D film izleyen Yıldız, şunları söyledi: "Yenilebilir enerji kültürünün oluşması hususunda çok güzel bir yer. Bir çok ziyaretçisi olacaktır. Çok başarılı buldum. Tebrik ediyorum. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak bize gerekli bir şey." Bakan Yıldız, daha sonra Ovacakça Termik Santrali'ne geçerek incelemelerde bulundu.

CİHAN

Yorumlar