Bakan Yıldız, telefonda Başbakan'a brifing verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, telefonla facianın yaşandığı maden ocağı hakkında brifing verdi. Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madenciye mezar olan maden ocağında kurulan ikram...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız, telefonda Başbakan'a brifing verdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, telefonla facianın yaşandığı maden ocağı hakkında brifing verdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 301 madenciye mezar olan maden ocağında kurulan ikram reyonunda çorba içen Bakan Yıldız'ı, Başbakan Erdoğan aradı. Yıldız, Başbakan'a telefonda, son durumu aktararak 3 savcının çalışmalara başladığını söyledi.

Yıldız, Başbakan'a son durumu şöyle özetledi: "Sayın Başbakanım bu akşam, hepsinin cenaze namazı kılınmış ve defnedilmiş olarak da tamamlarız diye düşünüyorum. Saat 2.30 itibarı ile bunu başlattık. Köşe bucak her tarafta acaba bir eksikliğimiz, atlatığımız bir nokta var mı diye. Aynı zamanda ailelerden de herhangi bir talepte olan aile kalmadı. Eşleştirdik 7 tane cenazemiz kalmıştı, 7 ailemiz var. Orada herhangi bir sürprizle karşılaşmayacağımızı umuyorum. Ailelerine teslim edilecek, yarım saat, bir saat içinde bu işlem de tamamlanabilir. Ama biz bir yandan da ocağı normalde tüm köşe bucak yeniden dolaşıyorlar.

Ama enteresan bir şeyle de karşılaştık sayın Başbakanım. Kurtarma ekibinden çalışan fedakar bir işçimiz, annesine babasına haber vermeyi unutmuş. Haber verememiş. Onlar da onu arıyorlardı. Biraz önce buluştular. Çok enteresanan bir tablo oluştu. Bundan sonra size arzettiğimiz gibi adli ve idari soruşturmalar kısmına başlıyoruz. Şu anda da onlar başlamış durumda. Her türlü resmiyeti ile savcılarımız bilirkişilerimiz, iş müfettişlerimiz, bakanlık müfettişlerimiz. Efendim şu anda 3 savcımız var. Onlar ocağa girecekler. Daha sonra bizim ocağı muhafaza edebiliyor olmamız lazım. Malum bu canlı bir varlık gibi, kömür ocağını bıraktığınız gibi durmuyor geri gidiyor. Yangın çıkabiliyor. Metan gazı seviyesi çıkabiliyor. Böylesine kalamaz. Onlarla ilgili toplantılar yapacağız. Daha o konulara giremedim. O konularla ilgili size arzım olacak."

CİHAN

Yorumlar