Bakan Yıldız: Paralel yapı 509 bin kişiyi dinledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “paralel yapı”nın Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan ve milletvekilleri dahil 509 bin kişiyi dinlediğini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Paralel yapı 509 bin kişiyi dinledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “paralel yapı”nın Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakan ve milletvekilleri dahil 509 bin kişiyi dinlediğini iddia etti.

Yıldız, AK Parti belediye başkan adaylarına destek için geldiği Ardahan’ın Posof ilçesini ziyaret etti. Burada partililere hitap eden Yıldız, "Başbakan için 'O uzun haindi' denildi. 30 Mart’tan sonra bunların tek tek hesabı sorulacak. Bu yakıştırılabilir mi Allah aşkına. Hiçbir insana yakışır mı bunu söylemek. Siz bir ülkenin Başbakanı'na, hem de gece gündüz demeden hizmet eden Başbakanı'na böyle bir yakıştırma yapıyorsunuz” dedi.

Bakan Yıldız, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı'nı dinlediniz. Başbakan'ı dinlediniz. Ülkenin bakanlarını dinlediniz. Milletvekillerini dinlediniz. 509 bin kişi dinlenmiş. Şu anda burada bulunan insanlarımızın da yüzde 1'i dinlenmiş. Ne yaptınız dinleyip de. Herhalde kapı komşusuna vermediniz. Daha uzaklara ilettiniz zannediyorum. Siz bu ülkenin Enerji Bakanı’nı, bir terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle böyle bir yakıştırma yaparak, bir resmi gerekçelendirme yaparak 2,5 yıl dinliyorsunuz. Ben geçen yıl 27 ayrı ülkeye 40 sefer yapmışım. Devlet başkanlarıyla, hükümet başkanlarıyla ve bakanlarla görüşmüşüm. Onları dinleyerek ne yaptınız? Casusluk mu yaptınız? Siz sıradan Ahmet, Mehmet, Taner diyerek dinlemiyorsunuz. Her bir vatandaşımızın dinleniyor olması bizim için önemli, ama bir bakanı başka gayeyle dinliyorsunuz. Biz inşallah 30 Mart'ta sizden bu yetkiyi aldıktan sonra, siz bu yetkiyi bize verdikten sonra, biz bu işlerin hepsine bakacağız. Biz bu işleri kendi haline bırakmayız. Faziletlerin en önemlilerinden bir tanesi cesarettir. Hamdolsun bizim yüreğimizde sizden aldığımız bu yetkiyle beraber o cesaret var. Şükürler olsun burada korkaklığa yer yok. Hepsine tek tek bakacağız, tek tek inceleyeceğiz, tek tek irdeleyeceğiz. Kimi dinlediniz, nasıl dinlediniz onun sonucu nasıl olacak, hep beraber bakacağız." CİHAN

Yorumlar