Bakan Yıldız: Para ve makamı alırken sevinmezseniz, verirken üzülmezsiniz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emir Sultan gibi zanların insanlara "Eğer siz bir şeyi, her hangi bir şeyi, her hangi bir değeri, parayı makamı ve dünyada bulunan ne varsa, kimimizin arsası, evi, kimimizin bağı bahçesi, eğer...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Para ve makamı alırken sevinmezseniz, verirken üzülmezsiniz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emir Sultan gibi zanların insanlara "Eğer siz bir şeyi, her hangi bir şeyi, her hangi bir değeri, parayı makamı ve dünyada bulunan ne varsa, kimimizin arsası, evi, kimimizin bağı bahçesi, eğer siz bunları emanet olduğu için alırken sevinmezseniz, verirken üzülmezsiniz." dediklerini söyledi.

599 yıllık geçmişi bulunan Erguvan Bayramı Emir Sultan Hazretleri'nin manevi huzurunda başladı. Emir Sultan Camii bahçesindeki Prof. Dr. Mustafa Kara’nın Emir Sultan’ı anlatmasıyla başladı. Şenliğin açılışına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Emir Sultan gibi bir Allah dostunu anmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, toplumun asıl huzurunu sağlayan temel yapıların bu zatlar olduğunu ifade etti. Herkesin dünyasını tahrik eden ve hareketlendiren birçok unsur olduğunun altını çizen Bakan Yıldız, "Bunları ahretle dengeleyecek olanlar ancak kalplere nazar edenlerdir, yani Emir Sultan Hazretleri gibi zatlar. Bu gün artık tarihe dayalı ve geleneksel hale gelmiş olan bu yapıyı Erguvan çiçekleri ile beraber geleceğimize, çocuklarımıza taşımak önemli bir görevdir." dedi.

Büyüklerin ‘Halk içinde hakla beraber olacaksınız’ dediklerini hatırlatan Yıldız, şöyle devam etti: "Nasıl olacak bu şimdi? Bu ancak kalplerimizi onlara ram ederek, Allah yolunda Allah dostları ile bir arada olarak sağlanabiliyor." Bursalıların Emir Sultan gibi zatlara sahip olmanın avantajını yaşadıklarını anlatan Bakan Taner Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: "Onlar bize şunu öğretiyorlar. Diyorlar ki; sizin dünyanızda makam var, para var ve dünyanızı tahrik eden çok sayıda unsur var. Bunlara karşı nasıl durmamız lazım? Nasıl bir doğru duruş sergilememiz lazım ki bir yapıyı sağlayalım? Yani halkımızın içinde, vatandaşlarımızla beraber ama kalbimizi ram ederek. Deniyor ki, eğer siz bir şeyi, her hangi bir şeyi, her hangi bir değeri, parayı makamı ve dünyada bulunan ne varsa, kimimizin arsası, evi, kimimizin bağı bahçesi, eğer siz bunları emanet olduğu için alırken sevinmezseniz, verirken üzülmezsiniz. Bu zatlar bize bunları öğretiyor."

GELECEK YILDAN İTİBAREN ERGUVAN TARİKAT KONGRESİ DÜZENLENECEK

Vali Münir Karaloğlu ise Emir Sultan Hazretlerinin Bursa’ya geldikten sonra Erguvan ağaçları çiçek açtığında kendisinin Osmanlı coğrafyasındaki müritleri, sevenleri ve aşıklarının Bursa’da toplanarak adeta yıllık bir kongre ve toplantı yaptıklarını anlattı. Karaloğlu, daha sonra bu geleneğe Osmanlı topraklarında ki diğer tarikatlar ve tasavvuf erbabının da katıldığını söyledi. Bu geleneğin Tekke ve zaviyelerin kapatılmasından sonra inkıtaya uğradığının altını çizen Vali Karaloğlu, şunları kaydetti: "Bu geleneğin tekrar gündeme taşınması Yıldırım Belediyesi'nin 10 yıl önce gündeme taşıması ile yeniden başladı. Bu sene istedik ki, Erguvan bayramı tarihte olduğu gibi kutlansın. Bunun için valilik olarak Yıldırım Belediyesi'ne yardımcı olmaya başladık. İnşallah hedefimiz şu; inşallah 2015 yılında tarihte nasıl kutlanıyorsa, tarihte Erguvan Bayramı nasıl icra ediliyorsa aynı şekilde yine Anadolu’nun çeşitli şehirlerinden çeşitli tarikatlara mensup insanlar, müntesipler Bursa’ya gelsin, Bursa’da ki kardeşleri onları Bursa’da misafir etsin ve senede bir kez Bursa’da bu işin kongresi yapılsın istiyoruz."

Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay’ın Emir Sultan Hazretleri ve Erguvan Bayramı hakkında ki kısa konuşması ve duasının ardından program tamamlandı. Programa katılanlara pilav ve ayran ikram edildi.

CİHAN

Yorumlar