Bakan Yıldız, hemşehrisinin "at hırsızlığı" fıkrasına çok güldü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adana'da Kayserili hemşerilerinin çay ısrarı üzerine girdiği kahvehanede anlatılan "at hırsızlığı" fıkrasına kahkahalarla güldü.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız, hemşehrisinin "at hırsızlığı" fıkrasına çok güldü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Adana'da Kayserili hemşerilerinin çay ısrarı üzerine girdiği kahvehanede anlatılan "at hırsızlığı" fıkrasına kahkahalarla güldü. Bakan Yıldız, fıkra için "Çok güzel ya çok güzel. Birbirinize takılıyorsunuz latife ile" dedi.

Bakan Yıldız, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak için geldiği Adana'da AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ardından merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesindeki esnaf ziyaretinde bulundu. Bakan, AK Parti'deki konuşmasında, Adana'nın Ceyhan ilçesinin enerji konusunda stratejik önem taşıdığını belirterek, Azeri petrolünü dünya pazarına ulaştıran Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattı'nın kuruluşundan bu yana Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) 12 milyar dolarlık gelir sağladığını bildirdi.

Bakan Yıldız, merkez Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk ile birlikte çoğunlukla Kayserililerin yerleştiği İstiklal mahallesinde esnaflara selam verdi. Kayseri'nin Sarız ilçesinden gelip şehre yerleşenlerin buluştuğu kahvehaneye ısrar üzerine giren Bakan Yıldız, burada kendisine ikram edilen çayı içti. Sohbet sırasında Bakan Yıldız'a hemşerisi Hüseyin Akçağ, at yetiştiriciliği konusunda Uzunyayla'nın meşhur olduğunu anlattı. Havası güzel olduğu için burada Osmanlı'dan bu yana atçılığın yaygın olduğunu bildirdi.

FIKRAYA GÜLDÜ
Hüseyin Akçağ, sohbetin ilerleyen bölümlerinde Çerkesler ile Avşarlar arasında yaşanan "at hırsızlığı" fıkrasını anlattı. Akçağ'ın fıkrası şöyle: "Çerkezlerden biri Avşarlar'ın atını çalıyor. Çalınca oğlum götür bunu pazara sen sat 'Çünkü benim çaldığımı bilirler.' diyor. Oğlan pazara götürmüş. Avşar'ın biri gelmiş bakmış şöyle 'bir ayağı sakat' demiş. 'O zaman bir binim bakayım' demiş, binmiş gitmiş. Oğlan akşam eve gelmiş, Çerkez atı sattı diye heyecanlanmış. 'Kaça sattın oğlum?' diye sormuş. Oğlu da 'Valla baba geldiği fiyata gitti' demiş."

Fıkranın ardından Bakan Yıldız, kahkahalarla "Çok güzel ya çok güzel. Birbirinize takılıyorsunuz hırsız Avşar diye latife ile. Çok samimi insanlar." diye konuştu.

Bakan Yıldız, 50'ye yakın işyerinin bulunduğu caddede gezerken kendisine ikram edilen simitten tattı, ayrandan içti, baklavadan yedi. Bakan Yıldız, bir döşeme atölyesinde ise otomobile bindi. Yaşlandığını söyleyen ustaya, "3 dönem bizim için senin için değil" diye karşılık verdi.

Bakanın yanına borcu olduğunu söyleyip yaklaşan Erdal Balsoy, bakkala 197 lira borcu olduğunu söyledi. Bakan Yıldız'dan 100 lira alan genç adam, ikinci kez bakanın yolunu kesip "Bakanım 100 lira daha verirseniz bütün ihtiyaçlarım gider borcumu öderim" dedi. Yıldız'ın isteği üzerine engelli gence 100 lira daha verildi. Yıldız, esnaf ziyaretinin ardından Ceyhan ilçesine gitti.
CİHAN

Yorumlar