Bakan Yıldız: Dinlenenler mi tecrübeli, dinleyenler mi, tartışılır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmanlı Sultanı Abdülmecit Han döneminde padişahın ziyaret haberi üzerine yüzlerce usta getirtilerek, 19 günde inşa edilen Hünkar Köşkü’nü ziyaret etti. Atatürk’ün de Bursa ziyaretlerinde...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Dinlenenler mi tecrübeli, dinleyenler mi, tartışılır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Osmanlı Sultanı Abdülmecit Han döneminde padişahın ziyaret haberi üzerine yüzlerce usta getirtilerek, 19 günde inşa edilen Hünkar Köşkü’nü ziyaret etti. Atatürk’ün de Bursa ziyaretlerinde konakladığı köşkün alt katını gezen Bakan Yıldız, Atatürk’ün gizli toplantılarını yaptığı havuzlu salonda, "Bu dinleme konusu her zaman, her dönemde olmuştur. Acaba dinlenenler mi daha tecrübeli, dinleyenler mi? Son zamanlarda bu biraz tartışılır." dedi.

Bakan Yıldız, Bursa Bilim Şenliği’ne katılmak üzere geldiği Bursa’da Cuma namazı sonrası öğle yemeği için, Bursa Büyükşehir Belediyesi Hünkar Köşkü Sosyal Tesisi’ne geldi. Giriş kapısında, Hünkar Köşkü’nün Abdülmecit zamanında sadece 19 günde inşa edildiğini duyunca şaşkınlık yaşayan Bakan Yıldız, Hünkar Köşkü Müze Sorumlusu Sanat Tarihçisi Zehra Anbartepe savaş eşliğinde tarihi köşkü gezdi. Atatürk’ün Bursa ziyaretlerinde kaldığı köşkün odalarını gezen yıldız, Atatürk’ün giydiği urgan terlikleri ve diğer eşyalarını inceledi. Köşkün halıları ve avizeleri hakkında da bilgi alan Bakan Yıldız, köşkün üst katından sonra "altta ne var?" diyerek alt katı da gezmek istedi.

Zehar Anbartepe, alt kattaki havuzlu salonda Atatürk’ün konuşulanların duyulmaması için gizli toplantılarını yaptığını söyledi. Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, şunları kaydetti: "Bu dinleme konusu her zaman, her dönemde olmuştur. Demek ki; insanlarda tecessüs, bir şeyi açığa çıkartma hissi, Atatürk zamanında da dinleme, padişah zamanında da olmuş. Acaba dinlenenler mi daha tecrübeli, dinleyenler mi? Son zamanlarda bu biraz tartışılır."

CİHAN

Yorumlar