Bakan Yıldız: Dinlemeler karşısında ortak bir devlet dili oluşturulmalı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ahmet Davutoğlu ve Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Genelkurmay 2.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Dinlemeler karşısında ortak bir devlet dili oluşturulmalı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ahmet Davutoğlu ve Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Başkanı Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında geçtiği iddia edilen konuşmalar hakkında, "Dışişleri yalnız bir partinin değil devletin ulusal güvenliğiyle alakalalı bir konudur. Herkesin vatandaşımızın, muhalefetin tek vücut olması lazım. Bunu hangi yapı dinlediyse bunun karşısında ortak bir devlet dili oluşturulması lazım." diye konuştu.

    Yıldız katıldığı bir televizyon kanalında, Ahmet Davutoğlu ve Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Başkanı Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında geçtiği iddia edilen konuşmalar hakkında açıklama yaptı.

    Bakan Yıldız, bu kayıtların şuana kadar partilerin seçim arenasında birbirlerinin lehine ya da aleyhine konuştuklarından daha bağımsız bir konu olduğunu belirterek "Bu yalnız bir partinin değil devletin ulusal güvenliğiyle alakalalı bir konudur. Herkesin vatandaşımızın, muhalefetin yek vücut olması lazım. Bunu hangi yapı dinlediyse bunun karşısında ortak bir devlet dili oluşturulması lazım. Ben bu anlamda MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu’nun bir demecini izledim. Kendisine teşekkür ediyorum. Bizim geleceğimize kötü bir miras bırakmamamız lazım. Bu kabullenilemez bir durumdur. Oradaki konuşmalar ister gerçek olsun ister olmasın böyle bir vakanın oluşmuş olması bunun karşısında durmamız gerektiğini gösterir. Türkiye’de siyasi istikrarın devamına sahip çıkmamız lazım. Vatandaşımız hangi partide istikrar görüyorsa ona oy versin. Ama 'AK Parti’ye oy vermeyin de kime verirseniz verin' anlayışı son derece yanlıştır. Bu kuralsızlıktır, kutsalsızlıktır." dedi.

    "SÜREKLİ DİNLENİYORUZ"

    Dinlemelerin bin anlık gerçekleşmediğini ifade eden Bakan Yıldız, şöyle devam etti: "O konuşmaya has bir dinleme değil bence. Sürekli dinleniyoruz. Her şeyi dinliyorlar, içlerinden kendilerine uygun olanları ayıklayıp tasnif ediyorlar. Ben 5 yıldan beri dinleniyorum. Bu benim yapacağım toplantılardan bağımsızdır. Her hareketimle dinlendiğimi biliyorum. Bu o toplantıya has değil sürekli yapılan bir dinlemedir. Youtube gündeme getiriliyor. Ulusal güvenliğin konuşulduğu bir ortamda herkes tercih yapsın. Youtube’un geçici olarak engellenmesi mi yoksa ulusal güvenlik mi? biz tercihimizi yaptık. Herkes tercihini yapsın. Ama dün akşamdan beri ortak bir sağduyu oluşuyor. 'Bu kadar olmaz bu. AK Parti’ye ait bir konu değil siyasi istikrarı hedef alan bir argümandır.' diyorlar." CİHAN

Yorumlar