Bakan Yıldız: Dağal gaz fiyatları 2008 yılından daha düşüktür

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, Mardin’e geldi. Uçakla Mardin Havaalanına gelen Bakan Yıldız’ı eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Şahkullubey, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve partililer karşıl.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Dağal gaz fiyatları 2008 yılından daha düşüktür

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, Mardin’e geldi. Uçakla Mardin Havaalanına gelen Bakan Yıldız’ı eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Şahkullubey, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ve partililer karşıladı.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nu makamında ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, başkan Ayanoğlu’ndan Mardin yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yıldız, doğalgaz fiyatlarının 2008 yılı kasım ayındaki fiyatlarından şu anda daha düşük olduğunu belirtti. Yıldız, "2013 yılında rüzgâr santrallerinden üretilen elektriği eğer doğal gaz olarak üretmiş olsaydık, bugün 600 milyon dolar fazla ithalata para ödeyecektik. Tabiki bunun yağış rejimleri, sular rüzgâr, güneş, jeotermal yerli kömürümüz bunlar daha çok harekete getirilmesi lazım." dedi

Bazı çevreci sivil toplum örgütleri zaman zaman iyi niyetli zaman zaman maksadını aşan bir kısım yaptıkları çalışmaların bize doğal gaz ithalatı olarak döndüğünü ifade eden Yıldız, şöyle konuştu: "O yüzden çevreye rağmen değil çevre ile beraber gerçekleştirelim. Gelin tencere tava çalacaksak bunları enerji tasarrufu ve enerji verimliliği ile ortak bir proje ile yapalım. Herkesin aynı maksada aynı hedefe koştuğu bir yapıya gidelim. En yerli kaynak şu anda enerji verimliliği ve tasarrufudur."

Elektrik kullanımında Mardinli vatandaşların daha dikkatli olmaları konusunda uyaran Yıldız, "Bu manada belki abone olamamaktan dolayı belki de ona fırsat bulamamış olabileceklerini ifade etti. Yıldız, "Ama hem kul hakkı hem de devlet hakkı olduğunu söylüyorsun. Bir yandan da yüzde 80 oranında bir kayıp kaçaktan bahsediyoruz. Ben bu konuda vatandaşların daha hassas davranacaklarına inanıyorum. Özel sektör tabii ki bu tahsilâtını yapmak ve hizmet götürmek zorundadır. Zaman zaman Mardin ve çevresinde abone olanların talep ettikleri gücün 3-4 katını enerji olarak veriyoruz. Ama bununda bir sınırı olmasına inanıyorum." şeklinde konuştu

CİHAN

Yorumlar