Bakan Yıldız: Bakanımıza yapılan açık bir haksızlıktır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bağırsak delinmesi nedeniyle ameliyat olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası soruları cevaplayan Yıldız, bakanın Soma’ya gidememesi...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldız: Bakanımıza yapılan açık bir haksızlıktır

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bağırsak delinmesi nedeniyle ameliyat olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası soruları cevaplayan Yıldız, bakanın Soma’ya gidememesi ile ilgili ’’Bakanımıza yapılan açık bir haksızlıktır.’’ dedi.

Bakan Yıldız, bağırsak delinmesi nedeniyle ameliyat olan Bakan Çelik’i ziyareti sonrasında, özel hastanenin önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yıldız, Bakanın Soma’ya gidememesi ile ilgili soruya, ’’Bakanımıza yapılan açık bir haksızlıktır. Son derece insani bir durum. Soma’ya giderken de ciddi rahatsızdı ve ilaç alıyordu. Bakanımız o gün de rahatsızdı. Bugün de farklı bir gerekçe ile rahatsız. Dün TBMM’de gensoru ile alakalı oturuma geldiğinde çok şiddetli bir ağrı ile beraber oturdu. Ben kendisinin gitmesi lazım geldiğini söyledim. 'Sen burada bekleme, ben yalnız cevaplarım' dedim. Ama 'hayır, burada bulunmam lazım' dedi. Hasta hasta orada oturdu. Nitekim ameliyat olmak durumunda kaldı. Özellikle kamulaştırılmış insanlarda, bakanların, milletvekillerin, yoğun çalışan insanların özel hayatlarıyla alakalı çok zamanları kalmaz. Bu da onlardan bir örnek.’’ şeklinde cevap verdi.

Bakan Çelik’e Allah’tan şifa dileyen Bakan Yıldız, ’’Son derece başarılı bir ameliyat geçirmiş. Doktorlarımız bu manada son derece net şeyler söylediler. Bir bağırsak delinmesi, bağırsak iltihabıyla alakalı konu. Kendisini iyi gördüm.’’ diye konuştu.

Bakan Çelik'in sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Başhekim Gülhan Kılıç ise şunları söyledi: ‘’İlaç tedavimiz devam edecek. Bir süre istirahat ettireceğiz. Daha sonra taburcu edeceğiz. Sayın Bakanımız, dün şiddetli karın ağrısı şikayetiyle geldi. Biz tetkiklerine başladık. Bir takım şüphelerimiz vardı. Tüm ısrarlarımıza rağmen Meclis'e gitti. Geri geldikten sonra tetkiklerimiz devam etti. Sabahleyin de konsültasyonlarımız neticesinde operasyon kararı aldık. Operasyon son derece başarılı geçti. Bir bağırsak delinmesi yaşadık. Orayı tamir ettik. Cerrahlarımız takip ediyor, genel durumu çok iyi.‘’

CİHAN

Yorumlar