Bakan Yıldırım'dan adaylık yorumu: Biraz daha sabır!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yerel seçimlerde İzmir'den olası bir adaylığıyla ilgili, "Biraz daha sabır!" yorumunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldırım'dan adaylık yorumu: Biraz daha sabır!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yerel seçimlerde İzmir'den olası bir adaylığıyla ilgili, "Biraz daha sabır!" yorumunda bulundu.

Çırağan Sarayı'nda düzenlen Hazar Forum'a katılan Bakan Yıldırım, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. İzmir'den belediye başkan adaylığı ile ilgili bir açıklama yapması istenen Bakan Yıldırım, "Biraz daha sabır, şurada sayılı günler kaldı. Herşey ortaya çıkar. Ondan sonra daha detaylı konuşuruz bu konuda." dedi.

Aynı konuyla bağlantılı olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun Bakanların adaylık için istifa etmeleri ile ilgili kararını değerlendirmesi istenen Yıldırım, "Karar ile ilgili yorum yapmak istemiyorum. Sorular hep ihtimallere dayalı olarak soruluyor. Cevaplar da doyurucu olmaz." şeklinde konuştu.

TAVAN BİLET

Bakan Yıldırım, havacılık sektöründe tavan bilet uygulaması ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım, teklifin sektör temsilcilerinden geldiğini anlatarak, "Bizim çalışma şartlarımızı etkileyebilecek beklenmedik küresel manada bir kriz olmazsa biz her şey dahil vatandaşa 299 liranın üzerinde bilet satmayacağız. Ama birisi ben 250 liradan daha fazla almayacağım diyebilir. 299 lira olabilecek en yüksek fiyat. Bunun altında 50 liraya da satılabilir, 150 de olacak 200 de olacak ama hiç bir şekilde 299 liranın üzerine çıkmayacak. Bunu uygulayacaklar. Ne kadar? Biz süre koymadık. Son dakika aldığınız bilette de bu olacak. Zaten önce alırsanız daha ucuza olacak. Bunun hesabı kitabı işletmeciler tarafından yapılmış ve ortak bir çözüm olarak bize getirildi. Biz de kamuoyu ile paylaştık. Bu, pahalı bilet algısı ile aynı değil. Şu anda Türkiye'de 76 milyon uçuş var bunların içinde pahalı biletler yüzde 1'i bulmuyor. Ortak bir tavır olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar