Bakan Yıldırım: Kanal İstanbul'da sorun yok

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yıldırım: Kanal İstanbul'da sorun yok

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin "torba kanun" tasarısında yer alan düzenlemenin projenin yasal altyapısını oluşturan bir düzenleme olmadığını belirterek, "Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok." dedi.

Yıldırım, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Erol Kaya ile üyelere, Bakanlığın yatırımları hakkında bilgi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci'nin, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili TBMM'ye sevk edilen "torba kanun" tasarısındaki düzenlemenin projenin altyapısını oluşturacağını söylemesi üzerine Yıldırım, proje ile ilgili komisyon üyeleriyle yapılacak toplantıda ayrıntılı bilgi vermek istediğini kaydetti.

Yıldırım, söz konusu düzenlemenin, Kanal İstanbul Projesi'nin yasal altyapısını oluşturan bir düzenleme olmadığını dile getirerek, "Kanal İstanbul'un altyapısıyla ilgili sorunumuz yok." dedi.

Projenin hem Bakanlığın hem de Karayolları Genel Müdürlüğünün görev alanına girdiğini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Düzenleme ortaklık payı (DOP) ile 13 milyar dolar maliyeti olan bir projenin çözülmesi söz konusu değil. İmar uygulamalarında düzenlenen ortaklık payı, sadece planlı alanlar için söz konusu. Bu düzenlemeyle su yolu geçecek yine kamu hizmeti niteliğinde bir projenin de düzenlemede ortaklık payına konu olması, yani İmar Kanunu'nda ilgili bölüme ilave yapıyoruz. Bizim yol, demiryolu, havayolu yapımında yaşadığımız sorun mera, otlak gibi alanların bedelsiz kullanılmasıdır. Ona yönelik düzenleme var. Bu iki düzenleme projenin gecikmeye mahal vermeden yapılmasını öngören ve imar düzenlemelerinde maliyeti azaltmaya yönelik düşünceden kaynaklanıyor."

Yorumlar