Bakan Yazıcı: Orta Afrika Cumhuriyeti ile tecrübelerimizi paylaşacağız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin 2013 yılı sonu itibariyle ekonomik alanda sıkıntılı süreçler yaşandığına dikkat çekerek, deneyim ve tecrübeleri paylaşacaklarını söyledi.Bakan Hayati Yazıcı, makamında...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yazıcı: Orta Afrika Cumhuriyeti ile tecrübelerimizi paylaşacağız

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Orta Afrika Cumhuriyeti’nin 2013 yılı sonu itibariyle ekonomik alanda sıkıntılı süreçler yaşandığına dikkat çekerek, deneyim ve tecrübeleri paylaşacaklarını söyledi.

Bakan Hayati Yazıcı, makamında Orta Afrika Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Gertrude Zouta’yı kabul etti. Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 2013 yılının sonu itibariyle çok sıkıntılı süreçler yaşandığını belirterek, "Dolayısıyla 2015 yılı içerisinde yapılacak seçimlere kadar geçici hükümet çalışmalarını sürdürüyor ve ilişkilerimizde cumhurbaşkanımızın özel temsilcisi düzeyinde devam ediyor. Türkiye’nin gerçekten dış dünyada yüz akı kuruluşlarından birisi olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) çalışmaları elbette ki Türkiye’nin aktif üyesi olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) çalışmaları ve Orta Afrika Cumhuriyeti’nde meydana gelen gelişmeleri yönetim değişikliğine dönük çatışmaları giderici çabalarını dikkate aldığımızda bu ziyaretin önemli olduğunu düşünüyorum. İnşallah aramızdaki ilişkileri gözden geçireceğiz." dedi.

"TİCARETİMİZ 50 MİLYON DOLARIN ÇOK ALTINDA"

Türkiye’nin, dünyanın her ülkesi ile ticaret yaptığını ifade eden Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Ticari verilerimize baktığımız zaman Orta Afrika Cumhuriyeti ile Türkiye’nin ticaret hacmi 50 milyon doların çok altında. Dünyadaki refah seviyesi açısından dikkat ettiğimizde Orta Afrika Cumhuriyeti ekonomik avantajlar ve kazanımlar itibariyle en dezavantajlı ülkelerden bir tanesi, elbette ki deneyim ve tecrübelerimizi paylaşacağız, imkanlarımızı seferber ettik, etmeye devam edeceğiz."

CİHAN

Yorumlar