Bakan Yazıcı: Meclis’in değil içindekilerin saygınlığı azalır

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Meclis’teki küfürleşmeye ilişkin, "Meclis’in seviyesi düşmez, içindekilerin saygınlığı azalır.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yazıcı: Meclis’in değil içindekilerin saygınlığı azalır

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Meclis’teki küfürleşmeye ilişkin, "Meclis’in seviyesi düşmez, içindekilerin saygınlığı azalır." yorumunda bulundu.

Meclis bahçesinde soruları cevaplayan Bakan Yazıcı, küfürleşme polemiğinin sorulması üzerine şunları söyledi: “İnsanlar eleştiri hakkına sahip, hiç kimse ‘Niye eleştirdin?’ diyemez. Türkçe’de çok zengin kelime hazinesi var. Dolayısıyla hakaret etmeden, seviyeyi düşürmeden eleştiri hakkımızı kullanabiliriz. Buna özen gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum. Meclis’in seviyesi düşmez. Meclis, önemli bir kurumdur. İçindekilerin saygınlığı azalır.”

DEVLET SIRRI DÜZENLEMESİ

Devlet sırları ile ilgili yeni bir düzenleme olup olmadığı yönündeki sorulara ise Bakan Yazıcı, “Devlet faaliyetlerini sürdürmek için hem vatandaşların güvenliğini sağlamak hem kendi güvenliğini sağlamak için yapılması gerekenleri yapar, önlemleri alır. Sizin söylediğiniz gibi Başbakan’ın başkanlığında bir ekip oluşmuş çalışma yapıyor, bu benim bilgim dışında. Devlet sırrı olan şey nedir? Kapsamı nedir? Boyutu nedir? Bu alanları belirleyecek düzenlemeleri ihtiyaçlara göre dün yaptı, bugün de ihtiyaç olursa yapar.” şeklinde cevap verdi.

BAZI SİYASİ PARTİ BİNALARINDA FUHUŞ YAPILDIĞI İDDİASI

Bazı parti binalarında fuhuş yapıldığı ve polisin, siyasi parti olduğu için içeri giremediği yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bakan Yazıcı, şu cevabı verdi: “Bir yerde kural ihlali varsa, yasak olan bir fiil icra ediliyorsa, yasalarımız, görevlilere her türlü imkanı verdiği kanısındayım.”
CİHAN

Yorumlar