Bakan Yazıcı: BTSO’nun makro projeleri Bursa’ya değer katıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) hazırladığı 16 makro projenin Türkiye’nin ve Bursa’nın 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli faydalar sunacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yazıcı: BTSO’nun makro projeleri Bursa’ya değer katıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) hazırladığı 16 makro projenin Türkiye’nin ve Bursa’nın 2023 hedeflerine ulaşmasında önemli faydalar sunacağını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Şener, İlker Duran ve Hasan Gürses ve Genel Sekreter Hüseyin Güler, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, her kurumun bazı hedefler belirlediğini hatırlatarak, BTSO’nun 16 makro projesinin Bursa için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Ticaret ve sanayi odalarının ülke ekonomisi için önemli kurumlar olduğuna işaret eden Bakan Yazıcı, ortak fayda kuruluşu olan BTSO gibi kurumların iş dünyasının önünü açmasında önemli rol oynadığını kaydetti.

Hedeflere ulaşırken ortak akıl ve işbirliğinin önemine vurgu yapan Bakan Yazıcı, “Bir kurumun hedefleri yoksa asla önünü göremez. İş dünyası hedeflerine ulaşması için önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmalıdır. Biz hükümet olarak, geleceğe yönelik bir vizyon ortaya koyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yıldönümünde bazı hedefler var. Türkiye, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyor. Önemli hedeflerimiz var. Bunu iş dünyasıyla birlikte ulaşacağız. İş dünyasının aktörlerinin desteğini ve azmi sayesinde biz 2023 hedeflerine ulaşırız. Bu hedeflere ulaşma noktasında sanayicinin, tüccarın ve müteşebbisin önüne çıkan engelleri ortadan kaldırmak da bizim görevimiz.” açıklamalarında bulundu.

Bursa’nın her alanda avantajlı kentlerden birisi olduğunu dile getiren Bakan Yazıcı, 16 makro projeden 6’sının hayata geçmesinin önemine işaret etti. Yazıcı, BTSO’yu yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “Bu projeler Bursa’ya değer katıyor.” diye konuştu.

BTSO’nun 16 makro projesini anlatan BTSO Başkanı İbrahim Burkay, sektörel konsey yapılanmasının Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekerek, konseylerin bölgesel yol haritalarını çıkardığını anlattı. Burkay, Türkiye ekonomisinin son 12 yıldaki gelişim ve dönüşümünde Bursa’nın önemli bir payı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin 2023 hedefleri kapsamında Bursa’nın üzerine düşeni yapması için ortak akıl hareketini başlattıklarını vurgulayan Burkay, “Bursa’nın ekonomik anlamda daha iyi konuma gelmesi için çaba sarf ediyoruz. Mesela lojistik alanında genellikle karayolu kullanılıyor. Deniz yollarını da açmamız lazım. KOBİ’lerimizi ihracata daha fazla yönlendirmemiz lazım. BTSO olarak Küresel Fuar Acentesi Programı kapsamında sene sonuna kadar 3 bin KOBİ’yi yurt dışına göndereceğiz. Oda olarak üyelere bin TL’ye kadar destek veriyoruz. Bizim hedefimiz, şirketlerimizi yurt dışına çıkartarak, ufkunu açmaktır.” şeklinde konuştu.

BURSA’YA FİNANS VE TİCARET MERKEZİ
Tekno Kent Projesi’ni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüklerini dile getiren Burkay, OSB’lere Tekno Kent Şubeleri kuracaklarını vurguladı. Bursa’da finansal konuda ciddi anlamda çalışma yürüten şirketlerin olduğunu hatırlatan Burkay, iş dünyası kuruluşlarının tek çatı altında toplanacağı Finans ve Ticaret Merkezini kuracaklarını söyledi.
CİHAN

Yorumlar