Bakan Yardımcısı Kaynak: Cezaevlerinin kapasitesi 193 bine çıkarılacak

Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, biz dizi açılış ve inceleme için geldiği Elbistan’da yaptığı açıklamada bakımsız ve az kapasiteli cezaevlerinin kapatılacağını yeni yapılacak cezaevleri ile birlikte 193 bin kişilik bir kapasiteye ulaşılacağını bildi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yardımcısı Kaynak: Cezaevlerinin kapasitesi 193 bine çıkarılacak

Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, biz dizi açılış ve inceleme için geldiği Elbistan’da yaptığı açıklamada bakımsız ve az kapasiteli cezaevlerinin kapatılacağını yeni yapılacak cezaevleri ile birlikte 193 bin kişilik bir kapasiteye ulaşılacağını bildirdi.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, 2014 yılının Şubat ayı rakamlarına göre Ceza ve İnfaz Kurumları'nda 121 bin 167 erkek, 4 bin 314 kadın, 502 çocuk hükümlü yer alırken toplam hükümlü sayısı 125 bin 983 olarak belirlendi. Tutuklu sayısı ise yine Şubat ayında 22 bin 965 erkek, bin 11 bayan ve bin 353 ise çocuk tutuklu ile genel toplamda 151 bin 312 tutuklu ve hükümlü yer alıyor. Şimdi adalet Bakanlığı bu rakamı 193 bine çıkarmayı planlıyor. Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ülke genelinde 25-30 kişilik ve eski tip 40 dolayında cezaevinin kapatıldığını kaydetti. Kaynak, "Elbistan E Tipi Kapalı Cezaevi ile ilgili çalışmalarımız var. Cezaevinde kapasiteden fazla hükümlü var. Onun için Türkiye genelinde Elbistan ve Kahramanmaraş dahil olmak üzere kapasite artırımı söz konusu. Türkiye’de toplam 193 bin kişi kapasitesine çıkacağız. Buna karşılıkta küçük ve eski tip cezaevlerini kapatacağız. 20-25 kişilik cezaevlerini kapatacağız. Eski tip cezaevlerini 40 civarında kapattık, çok daha fazlasını kapatacağız." dedi.

Onun yerine daha modern ve daha büyük yerlerde cezaevleri yapılacak diyen Kaynak, "Sebebi şu, Birleşmiş Milletler (BM), işkence ve kötü muameleyle mücadele sözleşmesine tabiyiz. Avrupa Birliği de cezaevlerinde o standartların sağlanmasını şart koşuyor. Cezaevlerini stabil hale getireceğiz." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar