Bakan Soylu: Teröre karşı acımasız olacağız

Yeni İçişleri Bakanı Soylu, yeni dönemde teröre karşı kesinlikle müsamahakar olmayacaklarını, acımasız olacaklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Bakan Soylu: Teröre karşı acımasız olacağız
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede güvenlik görevlilerinin titiz bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Soylu, "Teröre karşı müsamahakar olmayacağız. Elimizdeki bütün teknik ve istihbari donanım açısından bütün araçlarımızı sahada hazır edeceğiz. Tekrar söylemek istiyorum, açık konuşuyorum ki acımasız olacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, terörle mücadele konusunda kaybedecek zamanlarının olmadığını belirtti.

Bölgedeki vatandaşların hayat standartlarının yükseltilmesinin hükümetin ortaya koyduğu programlarla sahada olumlu yansımalar verdiğine işaret eden Soylu, şunları söyledi:

"Gerek huzurun ve sükunun her daim artması, gerekse özellikle terör örgütünün ortaya koyduğu sinsi davranışların önüne geçilmesi açısından yapacağımız çok iş var. Bugüne kadar hakikaten çok büyük bir mücadele verildi. Bu mücadeleyi aynı kararlılık ve anlayışla devam ettirmek temel prensibimizdir. Burada yapacağımız işin açıklaması çok basittir. Teröre karşı müsamahakar olmayacağız. Elimizdeki bütün teknik ve istihbari donanım açısından bütün araçlarımızı sahada hazır edeceğiz. Onların hareket kabiliyetini tamamen kesmeye çalışacağız. Tekrar söylemek istiyorum, acımasız olacağız. Ama bilinmesini isterim ki vatandaşımıza karşı büyük bir şefkatle onların arzu ve isteklerinin gerçekleşmesi konusunda büyük bir cevvaliyet içerisinde hareketimizi ortaya koyacağız."

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da talimatlarının bu yönde olduğunu vurgulayan Soylu, "Hükümetimiz aynı kararlılık içerisindedir. İnanıyorum ki terörle mücadelede Türkiye başarılı olacaktır. Terörle mücadeleyi yenmek de başarılı olmak da ne kadar güvenlik güçlerimize ihtiyacımız varsa altını çizerek, söylemek istiyorum ki oradaki vatandaşımızın da desteğine aynı şekilde ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Yorumlar