Bakan Soylu: Kürtçe bizim dilimizdir, tabelayı indirmeyin

İçişleri Bakanı Soylu, Diyadin Belediyesi'nin kapısındaki Kürtçe tabelanın indirilmesine karşı çıkarak, yerine takılması talimatı verdi

Google Haberlere Abone ol
Bakan Soylu: Kürtçe bizim dilimizdir, tabelayı indirmeyin
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde belediyenin Kürtçe tabelasının indirilmesinin hata olduğunu söyledi, "Türkçe gibi Kürtçe de bizim dilimizdir" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, "Meselemiz terördür. Kürtçe bizim dilimizdir. Diyadin Belediyesinin tabelası hemen asılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "Hemen talimat verdim, o tabela yerine asılacaktır. Bunun doğru olmadığını ifade ediyorum. Daha önce de arkadaşlarımıza bu konuda gerekenler aktarılmıştı. Zannediyorum burada bir süreç yanlışlığı söz konusudur. Şimdi düzeltecekler" diye konuştu.
Tartışmalı fotoğraf
 
OHAL kapsamında alınan kararla 28 belediyeye kayyum atanmıştı. Ağrı'nın Diyadin İlçe Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakam Mekan Çeviren 3 katlı belediyenin girişine Atatürk posteri ve pencerelerine de Türk bayrakları astırmış, Kürtçe tabelayı söktürmüştü.  

Gece ışıkları yakılan belediyenin önünde duran bir kişinin de Türk bayrağını sallarken çekilen fotoğrafı, 'Diyadin Belediyesi' yazısı ile sosyal paylaşım sitesinde paylaşılmıştı.

Yorumlar