Bakan Şimşek: Zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'da, maalesef İslam coğrafyasında her gün ekranlarımıza yansıyan ve içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından hiç arzulamadığımız, hoş olmayan zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz"...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Ortadoğu'da, maalesef İslam coğrafyasında her gün ekranlarımıza yansıyan ve içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından hiç arzulamadığımız, hoş olmayan zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Bakan Şimşek, Kozluk Kaymakamlığınca vatandaşlara verilen iftar yemeğine katıldı. İftar programına Batman Valisi Azmi Çelik, Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk, Belediye Başkanı Veysi Işık, AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin ve vatandaşlar katıldı.

Kozluk Çok Programlı Lisesi bahçesinde verilen iftar yemeğinde konuşan Bakan Şimşek, Ortadoğu'daki yaşanan olaylara değindi. Bakan Şimşek, "Ortadoğu'da, İslam coğrafyasında her gün ekranlarımıza yansıyan ve içinde bulunduğumuz durumu göstermesi açısından hiç arzulamadığımız ve hoş olmayan zulmün bol olduğu bir dönemden geçiyoruz. Çok şükür ülkemizde Güneydoğu'da bir huzur ortamı var. Kardeşlik birlik beraberlik barış ortamı var. Uzun bir süredir çözüm süreci sayesinde ne dağlarda ne ovalarda ve şehirlerde anneler ağlamıyor gençler hayatını kaybetmiyor. Bu çok güzel bir şey. İnşallah Ortadoğu'nun geri kalan ülkeleri de Türkiye'den ilham alır" dedi.

Irak, Suriye, Libya, ve Yemen gibi yerlerde sorunların kardeşlik hukuku içerisinde, daha çok özgürlük daha çok demokrasi ekseninde çözülmesi dileğinde bulunan Şimşek konuşmasında şunları dile getirdi. "İsrail'in yaptığı zulüm ortada. Bizim de aslında İslam coğrafyasında bu ramazan vesilesiyle içinde bulunduğumuz durumu çok daha iyi bir şekilde düşünmemiz lazım. Kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi çok daha pekiştirmemiz lazım." CİHAN

Yorumlar