Bakan Şimşek: Türkiye her zaman Libya halkının yanında olacaktır

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi bundan sonra da Libya halkının yanında olacağını belirterek, "Türkiye ve Libya arasındaki siyasi anlamda mükemmel olan ilişkiler aynı zamanda ticarete ve yatırıma yansıyacaktır.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Türkiye her zaman Libya halkının yanında olacaktır

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin her zaman olduğu gibi bundan sonra da Libya halkının yanında olacağını belirterek, "Türkiye ve Libya arasındaki siyasi anlamda mükemmel olan ilişkiler aynı zamanda ticarete ve yatırıma yansıyacaktır." dedi.

Libya Milli Günü, Sheraton Otel'de düzenlenen bir programda kutlandı.

Etkinliğe, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eski Bakan Kürşat Tüzmen ve milletvekilleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Mehmet Şimşek, etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Libya devriminin sadece Libya halkı için değil, bütün dünya için çok önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Libya halkının bugünlere ulaşmak için büyük mücadele verdiğini ifade eden Bakan Şimşek, Libya'da seçimlerle iş başına gelmiş, millet için mücadele veren, başarılı, dürüst bir irade bulunduğunu dile getirdi.

İki ülke arasında tarih boyunca sürdürülen gönül bağının aynen devam edeceğini dile getiren Şimşek, şöyle devam etti: " Her zaman Libya halkının yanında olan Türkiye, bundan sonra da ilelebet Libya halkının yanında olacaktır. Libya'nın derdi bizim derdimiz, Libya'nın sevinci bizim sevincimiz olacaktır. Önümüzdeki dönemde inşallah Libya yaşadığı acıları geride bırakacak, refahı artıracak ve tekrar bölgesinde önemli bir aktör olacaktır. Türkiye ve Libya arasındaki siyasi anlamda mükemmel olan ilişkiler aynı zamanda ticarete ve yatırıma yansıyacaktır."

CİHAN

Yorumlar