Bakan Şimşek: Popülizm bir tuzaktır, muhalefet hep bu tuzağa düşüyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ana Muhalefet Partisi CHP’nin vaatlerini popülist bir yaklaşım olarak nitelendirerek “Bakın ana muhalefet lideri tekrar tutturmuş mazotun fiyatını 1 liraya önce dedi, şimdi 1,5 liraya indireceğim diyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Popülizm bir tuzaktır, muhalefet hep bu tuzağa düşüyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ana Muhalefet Partisi CHP’nin vaatlerini popülist bir yaklaşım olarak nitelendirerek “Bakın ana muhalefet lideri tekrar tutturmuş mazotun fiyatını 1 liraya önce dedi, şimdi 1,5 liraya indireceğim diyor. Geçmişte biz bu popülizm söyleminden ve popülist yaklaşımlarından çok şey çektik. Popülizm bir tuzaktır. Maalesef muhalefet hep bu tuzağa düşüyor.” dedi.

    Şahinbey Belediyesi’nin Çamlıca Konutları temel atma törenine katılan Bakan Şimşek, Kılıçdaroğlu’nun ‘mazotu 1,5 liraya indireceğiz’ sözünü eleştirdi. Bu tür yaklaşımları popülist yaklaşım olarak nitelendiren Şimşek, şunları kaydetti: “İstikrar olmadan bunların hiçbiri olmuyor. İstikrar olmadan yarış popülizm üzerinden oluyor. Bakın Ana Muhalefet Lideri tekrar tutturmuş mazotun fiyatını 1 liraya önce dedi, şimdi 1,5 liraya indireceğim diyor. Geçmişte biz bu popülizm söyleminden ve popülist yaklaşımlarından çok şey çektik. 1990 yılında o dönemde çok popülist bir siyasetçimiz o gün attığı bir adımla sosyal güvenlik sistemi fazla veriyorken, biliyorsunuz o dönemdeki SSK’nın başında da bugünkü Ana mMuhalefetin Lideri vardı. Onlar geldiğinde SSK fazla veriyordu.”

    Bu sene bütçeden Sosyal Güvenlik Kurumu’na aktaracağı para rakamının eski parayla tam 77 katrilyon lira olduğunu belirten Şimşek, “Bütçeden alıp oraya aktaracağım. Eğer o popülist kararlar verilmeseydi, emeklilik ile ilgili olarak bugün devlet ilave 77 milyar lira değil de yıllık 30-40 milyar lirayı eğitime, sağlığa, altyapıya, kentsel dönüşüme harcasa bu ülke inanın çok kısa süre içerisinde dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olurdu. Bakın dolayısıyla bu tür yaklaşımlar her seçimde biliyorsunuz ortaya konuluyor bu tür projeler. Popülizm bir tuzaktır. Maalesef muhalefet hep bu tuzağa düşüyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar