Bakan Şimşek: Özgürlükleri artırıp, yasakları kaldırdık

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık operasyonunun yolsuzlukla mücadeleyle alakası olmadığını ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: Özgürlükleri artırıp, yasakları kaldırdık

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık operasyonunun yolsuzlukla mücadeleyle alakası olmadığını ileri sürdü. Hükümetin özgürlükleri artırıp, yasakları kaldırdığını savunan Bakan Şimşek, internet yasası ve HSYK değişikliği konularına ise değinmekten kaçındı. Bakan Şimşek ayrıca, gazetecilerin soru sormasına izin vermedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Adana’nın Ceyhan ilçesinde iş adamlarıyla bir araya geldi. Öğretmenevi’nde programda iş adamlarına seslenen Bakan Şimşek, 17 Aralık operasyonunu eleştirdi. 17 Aralık’ın yolsuzlukla mücadeleyle alakası olmadığını ileri süren Bakan Şimşek, “Yolsuzluk varsa hep beraber mücadele edelim, gereğini yapalım.” dedi. 17 Aralık sonrası hükümetin yargıda yaptığı değişikliklere değinmekten kaçınan Şimşek, kendilerinin yasakları kaldırıp özgürlükleri artırdığını iddia etti. Hükümetin internet özgürlüğünün sınırlanması ve HSYK’da yaptığı değişikliklere değinmeyen Şimşek, “Biz iktidara geldiğimizde üç şey söyledik, dedik ki biz yasaklarla mücadele edeceğiz, insanlarımız özgür olacaklar, düşüncelerini cezalandırmayacağız, fikirlerini özgür bir şekilde açıklayacaklar, inançlarını özgür bir şekilde yaşayacaklar. Şimdi bu konuda çok mesafe kat ettik.” diye konuştu.

"MODERN HIRSIZLIĞI BİTİRDİK"

Kendilerinin modern hırsızlığa son verdiklerini iddia eden Bakan Şimşek, “Modern hırsızlık şuydu, para basıyorlardı. Bütçe açıkları çok büyüktü, bunu finanse etmek için para basıyorlardı. Şimdi ana muhalefet partisinin lideri diyor ki mazotu 1.5 TL’ye indireceğim. Bu mümkün. Bunu yapabilirler ama yaparlarsa sonucu ne olur konuşalım. Mazotu 1 TL’ye indirdiniz, aradaki vergi kaybını nasıl finanse edeceksiniz, hangi vergileri artıracaksınız, o vergileri artırmazsanız açık artmaz mı, vergi gelirinden vazgeçerseniz bütçenin açığı artır, bütçe açığının artması faizlerin yükselmesi demek değil mi, faizler yükselirse bunun faturasını kim öder, bütün millet öder. Türkiye doğalgazda yüzde 98, petrolde yüzde 92 dışa bağımlı. İthal ettiğiniz bir ürünün fiyatını düşürdünüz, o tüketimi artırmaz mı, artırır. Artan tüketim ithalatı artırmaz mı, artırır. Peki Türkiye’nin cari açığı artmaz mı, artar. Bu cari açığın finansmanını, hele bir de güven vermeyen, itibarı olmayan bir siyasi unsurlarla da nasıl yapacaklar?” şeklinde konuştu.

Şimşek’in konuşmasının ardından gazeteciler soru sormak istedi. Bunu kabul etmeyen Bakan Şimşek, programının yoğun olduğunu ileri sürerek salondan ayrıldı.




CİHAN

Yorumlar