Bakan Şimşek, Batman'da sağlık merkezinin açılışını yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesine yapımı tamamlanan 16 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kapasitesini büyüttüklerini...

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek, Batman'da sağlık merkezinin açılışını yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesine yapımı tamamlanan 16 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kapasitesini büyüttüklerini belirten Bakan Şimşek, rehabilitasyon bölümünün kapasitesini 6 yataktan 16 yatağa çıkarttıklarını söyledi.

Haftada artık 60-70 hasta tedavi edilebileceğini söyleyen Bakan Şimşek "Günlük 60 kapasitelidir. Bölge hastanemizde olmayan birimleri peyderpey biz Batman’a kazandırıyoruz. Daha da genişleme ihtiyacı var. Batman’ın ihtiyacı büyük, ileride bütün bölgeye özellikle de Ortadoğu’ya hizmet verecek bir kampüs hastanesinin de gündeme gelmesi için veya planlamasının yapılması için çalışacağız. İlgililerle görüşüyoruz. Dolayısıyla Batman’ın sağlık ihtiyacını karşılamak için hem devletin imkanları var ama o yetmiyor. Özel sektör imkanlarından da vatandaşlarımızı biz yararlandırıyoruz. Batman gibi nispeten ücra bir ilimizde bile rahatça randevu sistemine dayalı, gerek ilaç noktasında, gerek tedavi noktasında Türkiye çağ atlamıştır. Ciddi bir devrim yapılmıştır.” dedi.

Açılışa Bakan Çelik’in yanı sıra Vali Azmi Çelik, AK Parti Vekili Ziver Özdemir, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hakan Pamukçu ve davetliler katıldı. CİHAN

Yorumlar