Bakan Şimşek: 17 Aralık'ta hedef çözüm sürecidir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının hedefinin Türkiye'nin istikrarını bozmak olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek: 17 Aralık'ta hedef çözüm sürecidir

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının hedefinin Türkiye'nin istikrarını bozmak olduğunu söyledi. Bakan Şimşek, “17 Aralık'ın hedefi, yolsuzlukla mücadele değil. Eğer yolsuzluk olsaydı en ön safta biz olurduk. Çünkü AK Parti yola çıkarken yasaklarla ve yolsuzluklarla mücadele edeceğini söylemiş başarılı olmuştur." dedi.

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan Mevlana Sosyal Tesisi'nin açılışına katıldı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını gündemine alan Bakan Şimşek, katılımcıları Kürtçe selamlayarak, yerel seçimlerin öneminden bahsetti. Türkiye üzerinde oynanan oyunların bozulması gerektiğini ve 17 Aralık operasyonlarının hedefinin Türkiye'nin istikrarı olduğunu belirten Bakan Şimşek, "Yerel seçimlerin arifesindeyiz. Bütün seçimler çok önemlidir. Bu seçim Türkiye için dönüm noktası. Bir çok açıdan bu seçim son derece önemli. Bizim, Türkiye ve bölge üzerinde oynanan oyunları bozmamız lazım. Geçtiğimiz yıl yaz ayında başlayan ve Aralık ayında devam eden siyaset mühendisliği, siyasi motivasyonlarla yapılan bu operasyonların hedefi Türkiye'nin istikrarıdır. Türkiye'nin kardeşliği, birliği, beraberliği ve çözüm sürecidir. AK Parti iktidara geldiği günden beri sürekli yasaklarla mücadele etti." diye konuştu.

    Gezi olaylarından önce yıllık faizin yüzde 5'in altında olduğunu yaşanan olaylarla bu oranın yüzde 11'lere kadar yükseldiğini dile getiren Şimşek, şunları kaydetti: "Gezi olaylarından önce Türkiye'de faiz yüzde 5'in altına inmişti. Aylık faiz değil yıllık faiz. Bu son Aralık'taki operasyonla birlikte Türkiye'nin istikrarı sanki tehdit altındaymış gibi bir algı oluştu. Bunun sonucunda bugün tekrar faizler yükseldi. Faiz yüzde 10 ve 11'leri aştı. Bu, vatandaşın parasının bir kısmının faize gitmesi demek. O nedenle 30 Mart son derece önemli. Eğer 30 Mart'ta Gaziantep ve ülkenin dört bir tarafından siyasi istikrardan yana güçlü bir sonuç çıkarsa biz, bu istikrarla birlikte tekrar ülkemizi büyüteceğiz. Esnafımız büyüyecek, şehirlerimiz dönüşecek ve ülkemiz büyüyecek. Ama tersi olursa, siyasi istikrar tehlike altına girerse, nasıl ki 1980'li yıllardan sonra Türkiye krizden krize koştuysa maalesef Türkiye risklerle karşı karşıya kalacak. O yüzden bu seçim çok kritik."

    17 Aralık operasyonlarının çözüm sürecini zarar uğratmak olduğunu ifade eden Şimşek, "Bu operasyonların bir hedefi Türkiye'nin istikrarı ama bir hedefi daha var o da, çözüm süreci. Çözüm süreci, Türkiye'nin uzun yıllardır devam eden karmaşık etnik bir problemi. Kürt meselesini, daha çok demokrasi ile özgürlükle, kardeşlik hukuku içerisinde çözmesi. Bu zaten olması gereken şey. Bu Türkiye'yi güçlendireceği için bazı kesimlere rahatsızlık veriyor. Çünkü Türkiye, terörle mücadele için 350 milyar dolar, bazı tahminlere göre 1 trilyon dolar para harcamış, heba etmiş.” ifadelerini kullandı.

    Bakan Şimşek, açıklamaların ardından vatandaşları ziyaret etti. CİHAN

Yorumlar