Bakan Şahin: 2,5 yılda 120 trilyon yatırımı Gaziantep’e getirdik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te Emine Fevzi Uslu İlkokulu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şahin: 2,5 yılda 120 trilyon yatırımı Gaziantep’e getirdik

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep’te Emine Fevzi Uslu İlkokulu’nun açılışını gerçekleştirdi. 5 buçuk yılda yaklaşık 120 trilyonluk bir yatırımı Gaziantep’e getirdiklerini belirten Bakan Şahin, toplumsal sorunun kaynağında eğitimsizlik yattığını dile getirdi.

Gaziantep’te 3 bin dersliğin şantiye halinde olduğunu dile getiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Bu şehir için milletvekili arkadaşlarımla gece gündüz demeden çalıştık, çabaladık. En büyük ihtiyacımız olan eğitim ihtiyacını gidermek için biliyoruz ki bugün yoksullukla mücadele de, cehalet ile de mücadele de, toplumsal sorunun kaynağında eğitimsizlik yatıyor. O yüzden bu binaların içini doldurmamız, bu çocukları geleceğe hazırlamamız ve yarınlarımızı temin altına almamız lazım.” dedi.

Bakanlık olarak Gaziantep’e yapılması gereken ne varsa yapma gayreti içerisinde olduklarını söyleyen Şahin, sosyal konutla beraber kız öğrencilerin yurt ihtiyacını gidermek için 8 yurdu aynı anda yapmaya başladıklarını açıkladı.

Açılış konuşmalarının ardından okulu yaptıran Uslu ailesine Bakan Şahin tarafından plaket verildi. Kurdele kesimi ile okulun açılışı gerçekleştirilerek, okul gezildi.

CİHAN

Yorumlar