Bakan, Palaz’ın iddialarına 'böyle bir iddia ile bağlantı kurulması çirkin' dedi

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın böcek soruşturması konusunda kendisine baskı yapıldığını söylemesi üzerine konuyla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık açıklamada bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Bakan, Palaz’ın iddialarına 'böyle bir iddia ile bağlantı kurulması çirkin' dedi

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz’ın böcek soruşturması konusunda kendisine baskı yapıldığını söylemesi üzerine konuyla ilgili Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık açıklamada bulundu. Bakan Işık, “Bilim Kurulu Kararı ile görevden alınan birinin kendisine yani hiç kimse ayranım ekşi demez. Ama böyle bir iddia ile bağlantı kurulması çirkin. Öyle bir şey benim bilgim dahilinde kesinlikle yok.” dedi.

    Konuyu basından duyduğunu dile getiren Bakan Işık, bu tür iddiaların yargıya taşınması gerektiğini söyledi. Işık, “Ben de sizin sayenizde öğrenmiş oldum arkadaşlar neden görevden alındığını. 2012’deki bir olayın, görev değişikliği ile bağlantısını kurmak herhalde iyi bir senariste, tabi ki 5 Şubat’ta görevden alındı. Bilim Kurulu kararı ile görevden alındı. Bilim Kurulu Kararı ile görevden alınan birinin kendisine yani hiç kimse ayranım ekşi demez. Ama böyle bir iddia ile bağlantı kurulması çirkin. Öyle bir şey benim bilgim dahilinde kesinlikle yok. Kaldı ki eğer böyle bir iddiası varsa bunu yargıya taşımak zorunda. Taşısın, gitsin bana baskı yapıldı desin. Ben de dün akşam açıklamasından gördüm. Görene kadar da doğrusu böyle bir olayın varlığından benim haberim yok. Ama mahkeme kadıya mülk değil. Bu görevler zaman zaman değişen görevlerdir. Bir başka arkadaşımız o göreve uygun görülmüştür, o bu görevi sürdürecektir.” şeklinde açıklamada bulundu.

    Bakan Işık, Palaz’ın kendine bir meşrutiyet alanı oluşturma girişiminde bulunduğunu söyleyerek “Kendine bir meşrutiyet alanı oluşturma girişimini kesinlikle doğru bulmuyorum. Yaklaşımını kesinlikle tasvip etmiyorum. Ama uzaktan yakından bir alakasının olmadığını söyleyebilirim. Bende çünkü dün yazıyı okuyunca gördüm. Yani böyle böcek var, ona baskı yapılmış, ilk defa ben dün muktali oldum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar