Bakan Müezzinoğlu'ndan pankart açarak diyaliz merkezi istedi

Bursa’nın Mudanya ilçesindeki 100 yataklı Devlet Hastanesi açılışına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, doktor önlüğü giyip hastaları ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu'ndan pankart açarak diyaliz merkezi istedi

Bursa’nın Mudanya ilçesindeki 100 yataklı Devlet Hastanesi açılışına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, doktor önlüğü giyip hastaları ziyaret etti. Müezzinoğlu, ziyaretinde bulunduğu 85 yaşındaki yaşlı bir adamın ‘Diyaliz Hastanesi istiyoruz’ şeklindeki pankartıyla karşılaştı. Bakan Müezzinoğlu, sağlık çalışanlarına şiddete dikkat çekti.

Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Türkiye’nin sağlıkta geldiği inanılmaz gelişimi CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun eleştirdiğini ifade eden Müezzinoğlu, “CHP’li vatandaşlarımız rahatsız değil de CHP Genel Başkan Yardımcıları bazen de Kılıçdaroğlu, eleştiriyor. Ben de soruyorum. Ey Kılıçdaroğlu 10 yıl önce rüyanda ambulans uçak ve helikopter görebiliyor muydun? Sen SGK Genel Müdürüyken bu millet ilaç bulamıyordu” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki gösteren Bakan Müezzinoğlu şunları kaydetti: “Biz sağlıktaki bu başarıyı hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız, ebelerimiz sayesinde yakaladık. Ben sizler adına şahsım adına da hekimlerimize hemşire ve ebelerimize sağlık çalışanlarımıza gönül dolusu teşekkürler ediyor, onları gönülden alkışlıyorum. İnşallah onların da huzur içinde güven içinde bu son derece modern ve çağdaş hastanelerde her türlü teknik donanımın ellerinin altında olduğu bu teknik koşullarda gece gündüz demeden sizlere hizmet edecekler. Bu meslek sağlık hizmeti, hekimlik, kutsal bir meslek ve ayrıca mesleklerin en zoru olan bir meslektir. Devamlı dert dinliyoruz. Devamlı derman olmaya çalışıyoruz. 24 saatimiz kesintisiz bir şekilde sizin hizmetinizde fedakarlık ve özveri bizlerde yani sağlık çalışanlarımızdadır. Ne olur onlara sahip çıkın. Ne olur onlara kendi canınız gibi bakın ne olur onlara yüksek sesle konuşmayın. Son dönemde kalbimizi inciten gönlümüzü kıran sağlıkta şiddet cümlelerini duymak istemiyoruz. Hemşiremize, ebemize, hekimimize, sağlık çalışanımıza herhangi bir vatandaşımızın yüksek sesle konuşmasını bile doğru bulmam. Sizler de doğru bulmayın. En zor zamanınızda en çaresiz olduğunuz zamanda eşinizi annenizi evladınızı kendinizi teslim edeceğiniz o güvenli yuvaya, o güvenli yuvanın mensuplarına ne olur yanlış yapmayın. Onlara sahip çıkalım inşallah onlarla birlikte sağlıkta yine dünyaya örnek olacak hizmetleri hep birlikte yapacağız. Bu milletin sağlıklı gelişmesinde sağlıklı büyümesinde, ülke ve millet olarak istikrarlı yürüyüşümüzde 30 Mart akşamı da sağlıklı bir sandık sonucunu da Rabbim sizlere bu millete nasip etsin”.

PANKART AÇARAK MERKEZ İSTEDİ

Açılış kurdele kesiminin ardından hastane yetkilileriyle görüşen Bakan Müezzinoğlu, tedavi gören hastaları da ziyaret etti. Felçli olduğu öğrenilen 85 yaşındaki Kazım Ülkeroğlu, Bakan Müezzinoğlu ile sohbet ettikten sonra üzerinde , “Sayın Bakanım Mudanya’ya diyaliz merkezi açılmasını istiyoruz. Teşekkür ederim” yazan pankartı açtı. Yaşlı hastaya sarılarak ‘Bu yaptığın eyleme girer’ diye espri yapan Bakan Müezzinoğlu, yetkililere diyaliz merkezi açılması hususunda gereğinin yapılması talimatı verdi.

Öte yandan, partisinin Mudanya ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen 8 Mart kadınlar günü kutlamalarına katılan Müzezzinoğlu, “Esasında bizim için anne her gün anne. Bizim için eş, son derece saygın ve önemli. Hayatı paylaştığımız, ömrü bereketlendirdiğimiz insan, kız evlatlarımız, oğullarımızla birlikte yan yana yürütmek koşturmak onları hayata hazırlamak istediğimiz evlatlarımız” şeklinde konuştu. Bakan Müezzinoğlu, ardından Gemlik’ten deniz uçağı ile İstanbul’a hareket etti. CİHAN

Yorumlar