Bakan Müezzinoğlu'ndan güçlü ve sağlıklı demokrasi vurgusu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Virüslü bir seçim atmosferinden çok şükür ki sağlıklı bir seçim sonucu yapabilmeyi başardık.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu'ndan güçlü ve sağlıklı demokrasi vurgusu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Virüslü bir seçim atmosferinden çok şükür ki sağlıklı bir seçim sonucu yapabilmeyi başardık. Demokrasi ne kadar güçlü ve sağlıklı olursa demokrasinin sağlığına müdahaleler ne kadar az olursa toplumun bu anlamda sağlıklı geleceği çok daha anlamlı ve değerli olacaktır." dedi.

Müezzinoğlu, Kanser Haftası dolayısıyla düzenlenen ‘Ulusal Kanser Haftası Sempozyumu’na katıldı. Seçim atmosferinde insanın, bireyin ve sağlıklı geleceğin konuşulduğu ortamlar olmasını beklediğini belirten Müezzinoğlu, "Ne yazık ki bir yerel yöneticiden ne kadar bisiklet yolu yapacaksın ne kadar yeşil alan yapacaksın suyu ne kadar temiz tutacaksınız çocuğa verdiğin değer nedir gence verdiğin değer nedir aile birey ve çevreye verdiğin değer ve proje nedir hiç biri konuşamadık. konuşamadık. Virüslü bir seçim atmosferinden çok şükür ki sağlıklı bir seçim sonucu yapabilmeyi başardık. Demokrasimizin sağlıklı geleceği açısından inanıyorum ki bunu başarmış olmakta Türkiye açısından önemli. Demokrasi ne kadar güçlü ve sağlıklı olursa demokrasinin sağlığına müdahaleler ne kadar az olursa toplumun bu anlamda sağlıklı geleceği çok daha anlamlı ve değerli olacaktır." diye konuştu.

TÜTÜN, ALKOL VE HAREKETSİZ YAŞAM

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, birçok hastalığın temeline bakıldığında tütün, tütün ürünleri, alkol ve alkollü içecekler, kötü beslenme obezite ve hareketsiz yaşamın geldiğini söyledi. Bu 4 ana unsur konusunda çok önemli ve güçlü adımlar atılması gerektiğini belirten Müezzinoğlu, "Tabi biraz belki konuyu hafif yollu farklı yöne çekmek istiyorum. 30 Mart seçimlerinden yeni çıktık. iki güç gün oldu. Önümüzdeki süreçte bu çok sektörlü sağlık paydaşlığından yerel yönetimler bizim en önemli paydaşlarımızdan bir tanesi. Bir şehrin sağlıklı bir şehrin havasıyla suyuyla çevresiyle dokusuyla yeşil alanlarıyla bireye verdiği değerle çocuğa verdiği değerle gence kadına ve aileye verdiği değerle onun sağlıklı yaşam koşullarına kattığı katma değerle önleyici sağlık hizmetleri veya kanser önleyiciliğinde önemli alanları mutlaka çok daha güçlü hale getirmemiz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

"PROJE KONUŞAMADIK"

Seçim atmosferinde arzu ettiği noktanın seçim çalışmalarının 3 aylık süre zarfında daha çok insanı, bireyi ve sağlıklı geleceği konuşulan ortamlar olmasını beklediğini anlatan Müezzinoğlu, "Ne yazık ki bir yerel yöneticiden ne kadar bisiklet yolu yapacaksın ne kadar yeşil alan yapacaksın suyu ne kadar temiz tutacaksınız çocuğa verdiğin değer nedir gence verdiğin değer nedir aile birey ve çevreye verdiğin değer ve proje nedir hiç biri konuşamadık. Virüslü bir seçim atmosferinden çok şükürki sağlıklı bir seçim sonucu yapabilmeyi başardık. Demokrasimizin sağlıklı geleceği açısından inanıyorum ki bunu başarmış olmakta Türkiye açısından önemli. Demokrasi ne kadar güçlü ve sağlıklı olursa demokrasinin sağlığına müdahaleler ne kadar az olursa toplumun bu anlamda sağlıklı geleceği çok daha anlamlı ve değerli olacaktır." ifadelerini kullandı.

YAKLAŞIK 100 YABANCI KATILIMCI SUNUM GERÇEKLEŞTİRECEK

Bu yıl 13. Ulusal Kanser Haftası Sağlık Bakanlığı ve Sağlıkta Umut Vakfı ile işbirliği içerisinde 2-4 Nisan 2014 tarihlerinde Ankara Rixos Otel’inde düzenleniyor. Her yıl kanser alanında gerçekleşen pek çok yeniliklerin değerlendirildiği kongre bu yıl 6 üniversite ve 3 Onkoloji Enstitüsü ile işbirliği içerisinde 5 salonda gerçekleştiriliyor. Üniversiteler ile birlikte yurt dışından ABD Kanser Enstitüsü (NCI), ABD Klinik Onkologlar Derneği (ASCO), Ortadoğu Kanser Konsorsiyumu (MECC), Uluslararası Onkoloji Hemşireleri Derneği (ONS), Uluslararası Kanser Önleme Derneği (UICC), Uluslararası Kanser Önleme Enstitüsü (IPRI) ve Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC)’ta kongre düzenlenmesinde ve bilimsel programın hazırlanmasında katkıda bulundu. Ulusal Kanser Haftası bu yıl 40’dan fazla ülkeden gelen 100’ün üzerinde yabancı katılımcı ile birlikte yaklaşık 1000 kişilik bir katılımın gerçekleştiriliyor. IARC tarafınca Dünya Genelinde en üst düzey isimler ile Çocukluk Lösemileri konusunda 2 günlük bir kurs düzenleyecek.
CİHAN

Yorumlar