Bakan Müezzinoğlu:İstanbul'daki patlamada ağır yaralanan şahsın tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’da dün meydana gelen patlamada yaralanan kişilerin durum ile ilgili olarak bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Müezzinoğlu:İstanbul'daki patlamada ağır yaralanan şahsın tedavisi sürüyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’da dün meydana gelen patlamada yaralanan kişilerin durum ile ilgili olarak bilgi verdi. Bakan Müezzinoğlu, “Dün ki olaydan sonra yaralıların bir kısmı ayakta tedavi edildi. Bir kısmı müşahade altına alınarak tedavileri yapıldı. Yalnız bir kişinin durumu ciddiydi onunda tedavisi devam ediyor.” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tacikistan Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Nusratullo Salimov ve beraberindeki heyeti kabul etti. 2 bakan görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenledi. Bakan Müezzinoğlu, Türkiye-Tacikistan arasındaki devam eden sağlık anlaşmalarını artıracaklarını belirterek Türkiye’nin sağlık alanında ve sağlık turizminde edindiği tecrübeleri paylaşacağını kaydetti. Tacik Bakan Salimov da sağlık alanında Türkiye ile devam eden anlaşmalara yeni konuları dahil edecekleri bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul’da dün bir apartmanda meydana gelen patlamada yaralıların durumu ile ilgili bilgi verdi. Sağlık Bakanı, “Dün ki olaydan sonra yaralıların bir kısmı ayakta tedavi edildi. Bir kısmı müşahade altına alınarak tedavileri edildi. Yalnız bir kişinin durumu ciddiydi onunda tedavisi devam ediyor.” diye konuştu.

TAKSİM'E YENİ HASTANE

Yaralıların Taksim İlk Yardım Hastanesi’nin tadilatta olduğu için Şişli’ye götürüldüklerini hatırlatan bir gazeteci de Taksim’deki hastanenin ne zaman aktif hale getirileceğini sordu. Bakan Müezzinoğlu da şu ifadeleri kullandı: “Taksim ilk yardım hastanesi biliyorsunuz şuanda Gaziosmanpaşa’da hizmet veriyor. Taksim İlk Yardım’ın yeniden projelendirilip, yeniden ihale sürecini inşallah en kısa zamanda başlatacağız. Mevcut taksim İlk Yardım Hastanesi’nin yerine yeni projesi ile yeni bir hastane için süreci bu yıl içinde bitirmiş olacağız.”

Mısır’daki Uluslararası Tekvando Şampiyonası'nda hayatını kaybeden Seyithan Akbalık için ‘kalp ritim bozukluğu’ teşhisinin koyulduğu, genç sporcunun nasıl lisans aldığı ile alakalı olarak ise Müezzinoğlu, “Tabi genç bir sporcumuzun, 21 yaşında hayatını kaybetmiş olması bizim içinde ülkemiz içinde üzücü bir durum. Tekrar ailesine sabırlar diliyorum. Genç sporcumuza Allah’tan rahmet diliyorum." dedi.

SPORA ÖZEL HASTANELER

Özellikle sporcularımızın sağlık kontrollerinin ve sağlık muayenelerinin çok daha ileri düzeyde ve ileri duyarlıkta yapılması gerektiğine inanıyoruz. Genç sporcumuzun raporları ve hekim değerlendirmeleri nedir, şuanda onları incelemiş değilim. Ama biz özellikle pazar günü sporcumuzun vefatından 2-3 saat sonra İstanbul’da Başakşehir Şehir Hastanemizin temelini attığımızda, orada da Sayın Başbakanımız açıkladı; spor hastanesi inşallah ülkemize kazandıracağız. Özellikle amatör ve milli sporcularımızın sağlık muayenelerinin çok daha duyarlı yapılması gerektiğini de dünkü hadise bir kez daha gösterdi. Bundan sonraki süreçle ilgili olarak da Geçlik ve Spor Bakanlığı ile yeniden bir değerlendirme yaparak yeni bir süreci başlatacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar